Del Piero: "Nem kommentálok pletykákat"

del_piero_return.jpgAz ismert olasz újságírónő, Fabiana Della Valle a tegnap esti órákban arról értekezett, hogy a Juventus új elnöke, Gianluca Ferrero, valamint az Exor feje, John Elkann mindenképpen szeretnék, ha a klub történetének talán legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero rövid időn belül visszatérne a Zebrákhoz, ezúttal vezetőségi szerepkörben, mivel tekintélye által nagyon sokat segíthetne a torinóiaknak a mostani válságos időszakban. 

Della Valle szerint Ferrero nagy tisztelője az egykori támadónak, ezért pedig már fel is vette vele a kapcsolatot, s abban reménykedik, hogy legkésőbb december 20. és 25. között sikerül meggyőznie Del Pierót arról, hogy fogadja el a Juventus ajánlatát, melynek alapján Alex alelnökként térhetne vissza a fekete-fehérek kötelékébe. 

A cikk értelmében az ötlet a korábbi csapatkapitánytól sem áll távol, azonban mielőtt igent mondana, szeretné megismerni a Juventus projektjét, emellett pedig garanciákat akar arra, hogy a jövőben nem csak szimbolikus szerep jut majd neki, hanem beleszólást fog kapni a klub ügyeibe, azaz az egykori tízes a gyakorlatban hasonló pozíciót kívánna betölteni, mint az olasz futball egy másik jelentős legendája, Paolo Maldini az AC Milannál. 

A hírekre a ma esti órákban természetesen maga Del Piero is reagált a közösségi médián keresztül, nyilatkozatában pedig ugyan nem erősítette meg egyértelműen, hogy szerepet fog vállalni az Öreg Hölgynél, egyáltalán nem is tagadta ezt, miközben a vele kapcsolatos híresztelések igazságtartalmát jelezheti, hogy az ikonikus labdarúgó szavainak publikálása előtt a Juventus-közeli ügyek egyik legismertebb szakembere, Romeo Agresti is arról írt követőinek, hogy a Capitano meg fog szólalni a témában. 

"A Juventus az életem része, nem is kicsit, múltamat pedig nem tudnám, s nem is akarom semmissé tenni, ami miatt örök életemben kötődni fogok ezekhez színekhez. Mint a csapat minden szurkolója, én is nagy figyelemmel követem a most kibontakozó történéseket, munkaköröm, valamint nyilvános szerepvállalásaim miatt pedig elkerülhetetlen, hogy bizonyos orgánumok ebben a helyzetben tőlem is nyilatkozatokat kérjenek, s ugyanilyen elkerülhetetlen, hogy sok mindent írjanak és mondjanak rólam, illetve rólunk" – fogalmazott Del Piero az Instagrammon. 

"A mostani azonban egy rendkívül kényes pillanat a klub számára, ezért pedig jelenleg az egyetlen dolog, ami számít, s az egyetlen cselekedet, melyet a Juventus szerelmesei elkövethetnek az az, hogy megteremtjük azokat a körülményeket a klub új vezetőségének számára, melyek alapján a megbízatást megkapó személyek nyugodtan végezhetik majd munkájukat, s átvezethetik a Bianconerit ezen a nehéz időszakon. Ez egy hatalmas felelősséggel járó feladat, a kijelölt egyének pedig éppen ezért minden támogatást megérdemelnek tőlünk. Itt az ideje annak, hogy mi, szurkolók még inkább Juventinókká váljunk. 

A fentiek miatt úgy vélem, hogy az a helyes, ha nem kommentálok bizonyos híreket és pletykákat, melyek egyedül spekulációknak tekinthetőek. Ma így vélekedek, s valószínűleg ugyanezt fogom gondolni az elkövetkezendő néhány napban is. A magam részéről csupán jó munkát szeretnék kívánni mindazoknak, akik a Juventusért tevékenykednek, s biztos vagyok benne, hogy ezt azzal a profizmussal, odaadással és szenvedéllyel teszik majd, melyet a klub és a szurkolók megérdemelnek, s mely mezünknek is kijár" – zárta szavait Alex.