Barrenechea: "Érzem a felém áradó bizalmat"

barrenechea_1.jpgEnzo Barrenechea, a Juventus középpályása, aki kölcsönben a Frosinone együttesénél tölti ezt a szezont, az AC Milan elleni mérkőzést megelőzően ált a La Gazzetta dello Sport munkatársainak rendelkezésére egy rövid interjú erejéig, melyben egyebek mellett beszélt a visszatérés lehetőségéről, Souléhoz fűződő kapcsolatáról és a nemzeti válogatottról is.

Januári visszatérés – "Nem tudom, és jelen pillanatban nem is foglalkozok ezzel a lehetőséggel. Nem érdekel, hogy miről beszélnek az újságok. Csak a Frosinonéra koncentrálok, lévén, hogy júniusig szóló kölcsönszerződés köt hozzájuk."

Nicolussi Caviglia – "Ha szerepet kap egy olyan nagy klubnál, mint a Juventus, az nem lehet a véletlen műve, ezt a lehetőséget ki kell érdemelni. Múlt vasárnap Hans Nicolussi Caviglián volt a sor. Nagyon örülök, hogy kezdőkét léphetett pályára egy ilyen mérkőzésen, fiatal kora ellenére csak úgy árad belőle a profizmus."

Allegri – "Sosem rejtette véka alá az irántam érzett nagyrabecsülését, s én mindig is hálás leszek a mesternek és a stábjának azért, mert bíznak bennem."

Fagioli – "Nem tudok sokkal több információval szolgálni a helyzet kapcsán, mint ami már eddig is megjelent a sajtóban, ám természetesen szomorúsággal tölt el az eset, mert ő egy nagyszerű játékos. Ilyen helyzetben látni őt, ez nagyon rossz mind a játékosnak, mind a Juventusnak."

Soulé – "Ő sokkal több, mint egy barát, szinte testvérként tekintek rá. Csak úgy, mint én, ő maga is egy évig tartó kölcsönbe érkezett a Frosinonéhoz, s ő is remekül érzi itt magát. Mindig mondogatom neki, hogy ne féljen a megfelelő döntést meghozni a jövőjével kapcsolatban: ha úgy érzi, távoznia kell, akkor tegyen így, ha pedig mégsem, akkor maradjon velünk. Amikor az első, Matías érkezéséről szóló pletykák napvilágot láttak, én már a klubnál tartózkodtam, és mindent megtettem, hogy meggyőzzem őt. Szerencséjére – és természetesen a miénkre is – sikerrel jártam."

Di Francesco – "Kiváló szakember, akinek nagyon világos és határozott elképzelései vannak arról, hogy miként kell pályára lépnünk. Minden egyes nap keményen dolgozunk, s én nem pusztán nem zárkózom el a kihívások elől, hanem izgatottsággal várom őket."

Miben kapott segítséget – "Amikor megérkeztem, akkor – talán őszintén elmondhatom –, hogy játékom intenzitásával akadtak problémáim. Azonban az edző segítségével rengeteget dolgoztam ennek a kijavításán, és ma már elmondhatom, hogy rengeteget fejlődtem ezen a téren is."

Számított az azonnali bizalomra? – "Nem, mert az érkezésemkor szembesültem azzal, hogy lényegében senkit sem ismerek itt, sem a klubot, sem a csapattáraimat. De már az első edzés során éreztem a felém áradó bizalmat, és ott akkor rögtön ráébredtem, hogy jó bajnoki szezont zárhatunk. Jó csapatunk van, rengeteg fiatal játékossal és néhány veteránnal, akik rengeteget segítenek nekünk a mindennapok során."

Idegenben lejátszott meccsek és az AC Milan – "Nagy probléma, hogy idegenben nem sikerül mindig a megfelelő teljesítménnyel előrukkolni, és ha a Cagliari elleni összecsapásra gondolunk, még csak a szerencsénk sem volt. A Milan egy nagyon erős csapat, de a Frosinone DNS-ében ott van a győzelemre törekvés, mindig és minden esetben."

Guido Angelozzi és a nemzeti csapat – „Hogy technikai igazgatónk már a nemzeti csapatban lát engem? Á, csupán nagyon szeret… Viccet félretéve, ő azon kevesek közé tartozik, akik meglátásom és tapasztalatom szerint a leginkább értik a szakmát, a futballt. Remélem, igaza lesz, és egy nap majd megérkezik az a bizonyos meghívó. Ez egy olyan dolog, ami hatalmas motivációval tölt el, és hogy őszinte legyek, mindig gondolok a nemzeti csapatra az álmaimban."