Soulé: "A Juvét tartottam a legjobb állomáshelynek"

soule_interview.jpgA Juventus argentin tehetsége, a kölcsönben jelenleg a Frosinone sorait erősítő, s ott egészen remek produkciót nyújtó Matías Soulé a minap interjút adott a Sportweek felkérésére. A fiatal dél-amerikai, akit nemrég november hónap legjobb játékosának választottak a Serie A-ban, szót ejtett a válogatottal kapcsolatos kérdésekről, a Bianconerihez való csatlakozásáról, valamint arról is, hogy egy nap szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját és  világbajnoki serleget. 

"Jelenleg egyedül a Frosinonére koncentrálok. Tudom, hogy ez amúgy is egyértelmű kell, hogy legyen, én viszont szeretek őszinte lenni, s eloszlatni az esetleges kételyeket. Nagyon jól érzem magam ebben a fantasztikus városban, mely ideális lakhely számomra, valamint a családom számára is. A településen uralkodó nyugalommal ellentétben a csapat szurkolói teljesen őrültek, azonban én elképesztően örülök ennek: olyan drukkereink vannak, akik még idegenben is bátran hallatják a hangjukat, mindez pedig az argentin stadionok légkörére emlékeztet" – szögezte le az ifjú támadó. 

"Az a reggel, mikor eldöntöttem, hogy csatlakozom a Juventushoz, egészen hihetetlenül alakult: éppen egy grillpartin voltam az édesapámmal és az ügynökömmel, ők pedig felsoroltak néhány európai együttest, akik érdeklődést mutattak irántam. Azt tanácsolták, hogy alaposan fontoljam meg a dolgot, és szánjak időt a válaszra, ám én már tíz perc múlva kijelentettem, hogy a Juvét választom. 

Úgy gondoltam, hogy ez a legjobb kihívás, és legmegfelelőbb állomáshely a saját szempontomból, még úgy is, hogy nem az Öreg Hölgy ajánlotta a legtöbb pénzt. Tisztában voltam és vagyok vele, hogy egy ilyen nagy klubnál nem könnyű beverekedni magad a kezdőbe, azonban rendkívül ambiciózus vagyok, aki arra törekszik, hogy kellően versenyképessé váljon, s hogy a maximumot hozza ki magából. 

Az elmúlt hetekben kirobbanó fogadási botrány szerencsére semmilyen szempontból nem érintett engem, mivel a szerencsejáték egyáltalán nem szokásom, az illegális tevékenységektől pedig még inkább tartózkodom. Biztos vagyok benne, hogy velem sosem történik majd hasonló eset. 

Rengeteget tanultam a Bianconerinél, különösképp a tavalyi évben, az első csapathoz való csatlakozásom után. Annak ellenére, hogy nem játszottam sokat, olyan alapvető dolgokat sajátíthattam el, amik teljes pályafutásom során fontosak lesznek. Mivel társaim egytől-egyig hatalmas bajnokok voltak, minden edzés egy nagy leckének számított. Legjobb tanárom Ángel Di María volt. Fideóval közeli barátok vagyunk, s gyakran beszélünk egymással. Mielőtt megszereztem volna az első itteni találatomat, naponta megkérdezte tőlem, hogy mikor ébredek fel végre a téli álomból, s kezdek el gólokat lőni. Nos, ez azóta sikerült... 

Ángel a válogatottal kapcsolatos kérdés terén is sokat segített nekem. A szívem mindig is Argentínáért dobogott, hiszen argentin vagyok, s gyermekkorom óta hatalmas álmom, hogy egy napon a nemzeti együttesünk szerelését viselhessem. Luciano Spalletti többször is felhívott az utóbbi hónapokban, majd később a Frosinone központjába is ellátogatott, hogy meggyőzzön az Azzurrihoz való csatlakozásról, azonban kénytelen voltam elmondani neki, hogy a szülőhazámat szeretném képviselni, még akkor is, ha itt később fogok debütálni, mint akkor, ha Olaszországot választottam volna. 

Várni fogok Argentínára, ugyanis egyáltalán nem magától értetődő, hogy meghívót kapok az Albicelestébe, mindazonáltal ez a cél csak még nagyobb motivációval tölt el. Legfőbb álmom a világbajnokság megnyerése, emellett pedig szeretném elhódítani a Bajnokok Ligája-serleget is. A Scudettóval kapcsolatban nem tudnék egyértelmű esélyest mondani, hiszen még túl korai lenne favoritokról beszélni, azonban úgy vélem, hogy ez alapvetően az Inter és a Juventus harca lesz, elvégre ők a legerősebbek az idei szezonban" – összegzett Soulé.