Argentin szupertehetségre figyelt fel a Juve

echeverri.jpgAz ismert transzferguru, Fabrizio Romano a minap arról számolt be, hogy a River Plate mindössze tizenhét esztendős tehetségének, az argentin U17-es válogatottban nemrég Brazília ellen triplázó Claudio Echeverrinek szerződésében egy 25 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, mely különböző bónuszok formájában akár a 30 millió eurót is elérheti, ami nagy esélyt jelenthet a reménység iránt érdeklődő klubok számára. 

Mindez önmagában véve nem számítana hírértékű információnak a Juventus szempontjából, ugyanakkor Nicolò Schira kijelentéseinek értelmében több európai topklub – így a Bianconeri is – felfigyelt a szemtelenül ifjú támadó középpályásra, aki csapatánál egyébként az El Diablito (azaz Kisördög) becenévre hallgat. 

Az olasz szakíró úgy tudja, hogy egyebek mellett a Real Madrid, a Manchester City, az AC Milan, a Benfica, az Atlético Madrid, valamint az Inter is éles szemmel követi a dél-amerikai szupertehetség karrierjét, akinek mostani szerződése bő egy év múlva, 2024 decemberében jár majd le a Buenos Aires-i klubnál, s kvalitásai miatt korántsem elképzelhetetlen, hogy azután rögtön az öreg kontinensen köt majd ki. 

soule_3.jpgA Zebrák természetesen már most is rendelkeznek egy nagy tehetségnek tartott argentin futballistával Matías Soulé személyében, aki a Genoa ellen vasárnap idénybeli hatodik találatát is megszerezte a Frosinine szerelésében. A sárga-kékek mestere, Eusebio Di Francesco a találkozó után arról beszélt, hogy rendkívül elégedett a játékossal, aki viszont megítélése szerint nem igazán tudna kibontakozni a Juve mostani taktikai rendszerében. 

"Nem hinném, hogy Matías javítani tudna tulajdonságain a Juve mostani rendszerében. Ha a középpályán vetnénk be az argentint, az egyet jelentene azzal, hogy megfosztjuk őt a gólszerzés lehetőségétől. Soulé remekül szerepel támadó középpályásként, valamint szélsőként, mely pozíciókhoz paradox módon minden szükséges fizikai adottsága megvan. Egy olyan srácól beszélünk, aki hatalmas elkötelezettséggel dolgozik, azonban néha jobbnak látom lecserélni őt, mivel hajlamos túlzásba vinni egyes dolgokat, például a cselezést. 

Labdarúgónk még nem igazán tudja kezelni a benne lévő energiákat, ami miatt túl sokat edz, ám attól fogva, hogy megtanulja felismerni és megkülönböztetni az egyes pillanatokat, valamint felfogni, hogy mit mikor kell tennie, nagyon fontos futballistává válhat. Matías agya olyan, mint egy szivacs, ő pedig emiatt folyton tanulni és fejlődni szeretne. Meggyőződésem, hogy az argentin a számára legjobb úton jár, s úgy vélem, hogy talán már egy évvel ezelőtt is rátérhetett volna a mostani nyomvonalra. 

Kiváló technikai képességei mellett nagyszerű pszichológiai és emberi tulajdonságoknak van birtokában, nekünk pedig egy olyan poszton kell alkalmaznunk őt, ami megfelel ezeknek a jellemvonásoknak, ám ami nincs túlzottan távol az ellenfél kapujától. Egy ilyen fiatal srác néha hetek alatt eléri az ideális érettségi szinten, míg más esetekben egy hosszabb ideig tart. Én magam például huszonhat esztendősen léptem először pályára a Serie A-ban, s úgy vélem, hogy számomra az volt a legideálisabb időpont ennek megtételére" – fogalmazott a szakember.