Rabiot: "Vezér vagyok a válogatottban és a Juvéban egyaránt"

rabiot_gibraltar.jpgA francia válogatott edzőtábora alatt Adrien Rabiot rövid interjút adott egy sajtótájékoztató keretein belül, amely a Görögország elleni mérkőzés előestéjén volt esedékes. A Juventus jelenlegi csapatkapitány-helyettese az előző szezonban eddigi pályafutása talán legjobb idényét produkálta, hiszen az olasz pontvadászatban nyolc, az Európa-ligában egy, a Bajnokok Ligájában pedig két találat fűződött a nevéhez. A 2023/24-es szezonra ezt a formáját a lejátszott mérkőzések alapján nem tudta átörökíteni, azonban mégis hasznos tagja a csapatnak. 

"Vezéregyéniségként tekintek önmagamra, hiszen a magunk módján mindannyian ilyenek vagyunk, így ez rám is igaz a magam módján. Korábban is elmondtam már, hogy a rám játékosként leginkább jellemző dolog a kiegyensúlyozottság . A válogatottban más a szerepem, mint a Juventusnál, ahol inkább a támadásépítésben kell segédkeznem, míg a francia csapatban inkább az egyensúly megteremtése a feladatom" – adta meg válaszát a középpályás a vezéregyéniségét firtató kérdésre, megmagyarázva, miért néz ki másképp a pályán a válogatottban játszva, mint például az Öreg Hölgy szerelésében.

"Vezető vagyok a pályán, az öltözőben, és a magánéletben egyaránt, ez jellemzi igazán a személyiségem. Szükségünk is van ezekre a személyiségekre ahhoz, hogy egy megfelelően működő csapatot alkothassunk."

A Zebrák mellett a francia válogatottnak is komolyabb fejfájást okozhat a doppingvétség gyanúja alatt álló Paul Pogba, akivel nem volt mindig felhőtlen a kapcsolata Rabiot-nak. Az üggyel kapcsolatban azonban a honfitárs meglehetősen együttérzően fogalmazott.  

"Nem tudom, mi lesz vele, nem tudok mit mondani. Beszélünk az esetet követően is, találkozunk a válogatott előtt, vacsorázunk a barátainkkal. Ismeritek Pault, aki mindig a mosolygós és vidám oldalát adja, de biztosra veszem, hogy nyomasztja ez a helyzet, s remélem, hogy a lehető legkisebb büntetést kapja majd. Mindannyian le vagyunk sújtva, mert ő egy nagyszerű játékos, egy nagyszerű ember, és mindazon dolgok összessége, amin ő keresztülment, egyszerűen túl sok feldolgozni való egyetlen embernek."