Hernanes: "A Bianconeri formája felfelé ível"

hernanes.jpgA Juventus korábbi brazil játékosa, Hernanes a TuttoJuve újságíróinak adott exluzív telefonos interjút, melyben kifejtette véleményét a Bianconeri jelenleg látható formáját illetően, továbbá beszámolt arról is, hogy igazak voltak azok a hírek, melyek arról szóltak, hogy visszatér a pályára labdarúgóként, amely azóta már be is következett. A támadó középpályás az A.S.D. Sale amatőr csapat szerelésében már az első mérkőzésen góllal debütált, így igencsak jó hangulatban várta a kérdéseket. 

Olyan volt a debütálásod, amilyennek képzelted, illetve ugyanolyan izgatott voltál, mint amikor életedben először léptél pályára?

 "Igen, ez egy álom volt. Mindig azt mondom, hogy a futball a legszebb sport a világon, a góllövés pedig a legszebb dolog a futballban. Nem számít, hogy melyik kategóriában lépsz pályára, mert az érzelmek mindig ugyanazok. Az emberek azért jönnek a stadionba, hogy téged lássanak, elvárásokat támasztanak veled szemben, és mindig nagyszerű dolog teljesíteni ezeket, nagyon boldog vagyok."

Mi győzött meg arról, hogy újra pályára lépj, és hogyan adódott a lehetőség, hogy a Sale-ben játszhass?

"A lehetőség az elnökkel való nagyszerű barátságból adódott, amely itt, a Ca' del Profetában született meg, ahol is beszélgetni kezdtünk, és meghívott néhány barátságos mérkőzésre. Rájöttem, hogy ilyen körülmények között teljesen más lenne futballozni, ezért úgy döntöttem, hogy megragadom a kínálkozó lehetőséget, és visszatérek a pályára, a többi pedig már történelem. (mosolyog – a szerk.)"

Végigjátszod majd a szezont?

"Igen, ezt megtudom erősíteni, a szezon végéig játszani fogok. Korábban soha sem a szórakozásról szólt nekem a futball, hiszen ez volt a munkám, amit ennek megfelelően igencsak komolyan is vettem. Mindig az eredményekért harcoltam, most viszont az lesz a cél, hogy jól érezzem magam, mivel ez nagyon fontos nekem."

A mai Juvénak hiányzik egy Hernanes. Figyelembe véve Pogba és Fagioli eltiltását, tudnál ajánlani a vezetőségnek egy olyan játékost, aki a te tulajdonságaiddal rendelkezik, és akit a januári piacon akár meg is szerezhetnének?

"Szerintem a vezetőségnek van egy-két név a tarsolyában, akikre célpontként tekintenek, és akikkel pótolhatják majd januárban a nevezett játékosokat, de ne kérdezd, hogy kik ők. (mosolyog, a szerk.)."

Véleményed szerint, amennyiben a Juve nyerne a San Siróban az AC Milan ellen, azzal elérkezne az az idő, amikor is újra igazán hihetnének a bajnoki címben?

"Egy olyan csapatnak, mint a Juve, amíg van rá esély, mindig hinnie kell a bajnoki címben, ezt azoknak, akik itt játszanak, tudniuk kell. A bajnokság még hosszú, és még ha nyerünk is a San Siróban, az sem olyan, mintha máris eldőlt volna valami. Az előző szezonokhoz képest látom a fellendülés jeleit, de elsősorban arra kell törekednünk, hogy nyugodtak legyünk és jól dolgozzunk, és ha ezt megtesszük, jönnek majd az erőfeszítéseinkért kiérdemelt eredmények is" – zárta gondolatait Anderson Hernanes de Carvalho Viana Lima.