Luca Toni: "Chiesa sokat segíthet Vlahovićnak"

luca-toni-scaled-e1584729380264.jpgA Juventus korábbi támadója, Luca Toni az elmúlt napokban arról beszélt a Tuttosport újságíróknak, hogy véleménye szerint az idei bajnokság meglehetősen szoros lehet, és ugyan a Milan és az Inter erősebb csapatok, mint a jelenlegi Juventus, a két milánói gárda Bajnokok Ligája szereplésétől nagyban függhet az, hogy végül hol végeznek majd a bajnokságban. Mindemellett természetesen ő is megszólalt Federico Chiesa új szerepkörével kapcsolatban, és úgy gondolja, ebben a felfogásban az olasz játékos sokat segíthet az Öreg Hölgy szerb csatárának, Dušan Vlahovićnak.

"Dušan Vlahović egy erős csatár minden tekintetben, ez nem képezheti vita tárgyát. A tavalyi évben nem Allegri volt a fő hibás a csatár szezonjáért, és nem meg nem értésről van szó. Az igazi problémát az szolgáltatta, hogy Dušan fizikailag nem volt jól. Idén azonban már erősen kezdett. Ő egy büntetőterületen belüli játékos, egy olyan futballista, akit nagyon kedvelek, de teljesen egyértelmű, hogy megfelelően kell őt

kiszolgálni a tizenhatoson belül. Most az a szerencséje, és Allegri szerencséje is, hogy Chiesa visszatért. Ez az új szerep Federico számára is lehetővé teszi, hogy egy kicsit szabadabban játszhasson, hogy az ellenfelet átjátszva, fölényt teremtsen, hogy ezáltal pusztítást végezzen a rivális védelmében. Mindez pedig pozitív lehet Dušan számára." -kezdte mondandóját az új csatárpáros méltatásával a 2006-os világbajnok exjátékos, majd folytatta is ezen vonal mentén a beszélgetést.

"Jó párost alkotnak, szeretem őket együtt a pályán látni. Az egyik egy csatár, aki szeret a büntetőterületen belül játszani, a másik pedig szereti azt megkerülni. Most az a feladata Chiesának, hogy még inkább megszokja azt a gondolatot, hogy ő a visszavont csatár szerepét kapja a csapatban, azt a szerepet, emlyet  Allegri igencsak kedvel. De Federico képes rá. Számomra ő az egyik legerősebb játékos Olaszországban, a Juventus pedig joggal alapoz rá."

A két játékos együttműködéséről szóló gondolatait követően az excsatár külön kitért szerb poszttársa erényeire, a kettőjük közötti alapvető különbségekre, valamint azon fejlődési irányokra, melyeket a Bianconeri jelenlegi 9-es számú játékosának megkellene lépnie ahhoz, hogy a csúcsra jusson játékosként. 

"Mindketten büntetőterületi csatárok vagyunk, ő ballábas, én viszont nem, egy kicsit mások vagyunk. Ő jó a szabadrúgásokban, a távoli lövésekben is kiemelkedik, és kicsit többet játszik a csapattal, mint én tettem azt. Én egy területbombázó voltam, idővel ő is az lesz. Biztos vagyok benne, hogy nagy bombázó lesz belőle, és ő jelenti majd a különbséget a Juventus számára. Megvannak benne azok a tulajdonságok is, hogy ne csak vezéregyéniség legyen, hanem vezérévé  is váljon ennek a csapatnak. A kor mellette szól, a fiatalítási projekt szintén az ő oldalán áll... Tanácsok? Maradjon nyugodtabb a meccsek alatt, és kevesebb dühvel játsszon, tegye ezt a csapat érdekében, értük küzdjön. Jelenleg túlságosan is a gólért él, és amikor kudarc éri, akkor rengeteg mentális és fizikai energiát pazarol el. Meg kell értenie, hogy higgadtabbnak kell maradnia, és végső soron úgy is  csapatként kell győznöd."

A Zebrák részéről szinte az egész nyári átigazolási szezon akörül forgott, hogy megtörténik-e a Juventus és a Chelsea között az a bizonyos csatárcsere, de végül a szurkolók jelentősebb része fellélegezhetett, mivel nem került sor a Vlahović-Lukaku csereügylet. Toni erről a következőképp vélekedik:

"Soha nem tettem volna ilyet. Én megtartottam volna Dušan Vlahovićot, mert ő egy fiatal fiú, egy fejlődő játékos, aki a Juventust akarta. Egy fiú, aki ebben a mezben akar növekedni és győzni. Ezek a Juventus értékei. Ő egy hatalmas potenciállal rendelkező, erős játékos, aki még sokat fejlődhet. Nincs sok erős fiatal csatár a környéken, azonban az a kevés is sokba kerül...."

"Mindenekelőtt a karakterében kell fejlődnie, meg kell próbálnia nyugodtabbnak lenni a pályán, és megőrizni a koncentrációt, az energiát, mert a kilencvenedik percben éppúgy lehet gólt lőni, mint az elsőben."

"Az Inter és a Milan erősebb csapatok, de egy hosszú és kiegyensúlyozott bajnokságban bármi megtörténhet, mely nagyban függ a Bajnokok Ligája alakulásától is. A bajnokság, mint mindig, most is márciusban és áprilisban dől majd el, de a Juventus számára a szikrát az otthon maradás, a kupameccsek elmaradása okozhatja." -osztotta meg végül a bajnokság végkimenetelére vonatkozó meglátását az egykori olasz sztárjátékos.