Henry: "Egyetlen ember volt az oka annak, hogy távoztam a Juventustól"

henry_oltonyben_1.jpgThierry Henry, a Juventus csapatának korábbi támadója rövidebb interjút adott a Sky Sport Italia újságíróinak. A tájékoztató elsősorban arról szólt, hogy a korábbi francia válogatott-játékos és világbajnok kisebbségi részvényes lett a Serie B-ben szereplő Como együttesében, mely csapat nemrégiben leigazolta Cesc Fàbregast is. Henry úgy nyilatkozott, hogy ezzel egy új kalandja kezdődött Olaszországban, és ennek kapcsán beszélt az Öreg Hölggyel való szakításának okáról is. A korábban az Arsenal, valamint a Barcelona szerelésében is futballozó játékos így kezdte mondanivalóját a bemutatkozó sajtótájékoztatón:

"Tudom, hogy Olaszországban mekkora szenvedély van a futball iránt, és nem haboztam, amikor felkínálták ezt a lehetőséget, ami minden szempontból egy új fejezetet jelent az életemben. Ki tanácsolta nekem, hogy fektessek be Comóban? Beszéltem Fàbregasszal és Zambrottával is, akivel együtt játszottam a Barcelonánál. Cesc főszereplő lesz a csapatban, akár kezdőként lép pályára, akár nem, és a sikerekhez nagyban hozzá fog járulni."

"Kitűzött céljaink közül az egyik az, hogy befektessünk Como közösségébe, és ezáltal egyfajta szinergiát hozzunk létre a helyiekkel olyan kezdeményezéseken keresztül, amelyek hasznosak lehetnek a munkahelyteremtés szempontjából is." - folytatta Henry.

"Comónak szép történelme van, jelenleg elsősorban a városának és tavának szépségéről ismert, de bízunk abban, hogy hamarosan a futball kapcsán is elismert lesz."

"Martinez asszisztense vagyok Belgiumban, Franciaországban pedig futballszakértőként dolgozom, de amikor csak tudok, itt leszek. Manapság azonban már sokféleképpen lehet kommunikálni." - mondta az ex-Arsenal támadó.

Az 1998-as franciaországi világbajnokság győztese hat hónapot töltött a Carlo Ancelotti nevével fémjelzett Juventusnál, mielőtt 1999 nyarán az Arsenalhoz szerződött. Erről így beszélt az egykori klasszis:

"Nagyon szerettem a Bianconerit, és maradtam volna, ha nincs az az egy ember (az akkori általános igazgatóval, Luciano Moggival való nézeteltéréseire utal - a szerk.). Nagyon tisztelem az olasz futballt, és idejövetelemkor megértettem a játékosok mentalitását, hiszen a Gattuso és Pirlo kaliberű bajnokok generációjához tartoztam."

Az ex-Chelsea középpályás, Dennis Wise, aki jelenleg a Como vezérigazgatója, szintén megosztotta véleményét a klub jövőjével kapcsolatban.

"Számos tervvel rendelkezünk, a legfontosabbak ezek közül, hogy viszonylag gyorsan feljussunk a Serie A-ba, és egy szilárd ifjúsági szektort szeretnénk létrehozni, hogy ezáltal versenyképesek legyünk, mint a Milan, az Inter, az Atalanta és más klubok. Az, hogy Henry és Fabregas csatlakozott a projekthez, magyarázza, mennyire komolyan gondoljuk."- zárta rövidre mondandóját.