Több játékossal is napok kérdése a hosszabbítás

locatelli_renew.jpgAz olasz sportsajtó jeles képviselői a tegnapi napon a Juventus több labdarúgójával kapcsolatban is közelgő szerződéshosszabbításról számoltak be, miután tudomásuk szerint a szóban forgó játékosok lényegében mindenben megállapodtak az Öreg Hölggyel, hamarosan pedig újabb évekre fogják elkötelezni magukat a klub mellett. 

Fabrizio Romano arról értekezett, hogy az eddigi beszámolóknak megfelelően Manuel Locatelli új kontraktusa nyílegyenesben van, az olasz középpályás pedig 2028-ig fogja kiterjeszteni aktuális egyezségét. Ugyanez vonatkozik Nicolò Fagiolira is, akiben a klub az illegális szerencsejátékból fakadó eltiltásának ellenére is bízik, amit az is alátámaszt majd, hogy a transzferguru szerint a fiatal reménység fizetésemelésre is számíthat, akárcsak a 2021 nyarán a Sassuolo alakulatától leigazolt társa. 

A híreket később Gianluca Di Marzio, majd Romeo Agresti is megerősítette, utóbbi forrás ráadásul egy másik ifjú tehetség helyzetéről is beszámolt, ugyanis tudomása alapján a Bianconeri nagy erőkkel dolgozik a jelenleg a Next Gen sorait erősítő középpályás, Luis Hasa hosszabbításán is, akinek jelenlegi szerződése 1+1 évre szól. Az albán felmenőkkel rendelkező futballista a jelek szerint nyitott a párbeszédre, mivel jól érzi magát Torinóban, személyében pedig a Zebrák egy újabb nagy potenciállal bíró fiatal jövőjét biztosíthatnák be. 

Fabrizio Romano a fenti információk mellett arra is kitért, hogy a vezetőség az utóbbi időben komolyan fontolóra vette Matías Soulé egyezségének megtoldását is. A Frosinone együttesénél remek teljesítményt nyújtó argentinnak 2026-ig van megállapodása a fekete-fehérekkel, Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna azonban legalább 2028-ig terveznének vele, ami azt jelenti, hogy a felek kisvártatva tárgyalóasztalhoz ülhetnek majd, hogy nyélbe üssék az új alkut. 

Nicolò Schira ugyancsak kijelentette, hogy a klubnak hosszútávú tervei vannak a húsz esztendős dél-amerikaival, akit a jövőben a pálya jobb szélén szeretnének bevetni. A forrás szerint a Juventus a nyáron még Domenico Berardit kívánta megszerezni a szóban forgó posztra, ugyanakkor a Sassuolo legalább 30-35 millió eurót kért volna az olaszért, ami miatt a fejesek úgy döntöttek, hogy inkább kísérletet tesznek Soulé felépítésére, számításaik pedig az eddig látottak alapján beigazolódni látszanak. 

Schira végezetül azt is leszögezte, hogy Federico Gattit követően nem sokára Gleisn Bremer is új szerződést köthet az olasz rekordbajnokkal, mivel a brazil védő készen áll arra, hogy 2028-ig a klubnál maradjon. A megbeszélések végére a következő hetekben pont kerülhet, mindez pedig azt jelenti, hogy a Bianconeri rövid időn belül a védelem két kulcsjátékosának jövőjét is bebiztosíthatja, s nyugodtan készülődhet a következő átigazolási időszakokra.