Allegri: "Az utolsó pillanatig hittünk a győzelemben"

max_allegri_vs_hellas.jpgA Juventus egy meglehetősen nehéz mérkőzésen, ám alapvetően jó teljesítményt nyújtva aratott 1-0-ás győzelmet a Hellas Verona fölött, mellyel ideiglenesen a tabella élére ugrott, s tovább folytatta kapott gól nélküli, valamint veretlenségi sorozatát is. Ugyan a torinóiak csatárát, Moise Keant két találattól is vitatott körülmények között fosztották meg, a mindent eldöntő lövésre pedig egészen a 90+6. percig várni kellett, a csapat mestere, Max Allegri a mérkőzés után adott nyilatkozatában elégedettségének adott hangot, s külön kiemelte fiai küzdőszellemét is. 

"Andrea Cambiaso gólját követően csak a belőlem kiszakadó felszabadultság miatt mosolyogtam. A futball az ördög sportága, hiszen csak 95 perc áll rendelkezésedre ahhoz, hogy megnyerj egy mérkőzést. Ma rengeteg helyzetet alakítottunk ki, miközben két gólt is elvettek tőlünk, az utolsó pillanatban pedig a kapufára rúgtuk a labdát, ami ezután ráadásul éppen közepére pattant. Csapatunk mindennek ellenére viszont az utolsó minutumig hitt a győzelemben, s ez volt a legfontosabb. Megérdemeltünk egy szabályos találatot, főleg az adott körülmények között: szépen építettük fel a szóban forgó támadást, mivel Wojciech Szczęsny előbb Fabio Mirettinek, majd Federico Gattinak passzolta a játékszert, aki aztán Arkadiusz Miliknak továbbította a labdát, míg végül Cambiaso a gólvonal mögé pöckölte azt" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Moise Kean abszolút nem érdemelte meg, hogy lecseréljük, ugyanis remekül játszott, azonban már volt egy sárga lapja, s mivel korábban két gólját is elvették, fennállt a kockázata annak, hogy valami miatt eldurran az agya és a kiállítás sorsára jut. Ez nem az ő estéje volt, ami miatt jobbnak láttuk lehozni őt, mindazonáltal technikai szinten kiválóan futballozott, s alapvetően is rengeteget fejlődött, aminek személyesen is nagyon örülök. Moise egy teljesen más labdarúgó a tavalyi önmagához képest, úgy fizikai, mint mentális szempontból, ez pedig még csak az út kezdete számára, ugyanis a továbbiakban is nagyon sokat fejlődhet majd. 

Természetesen figyelünk a tabella állására, mivel ez egy hivatalunkból fakadó kötelesség számunkra, ám még számos közvetlen összecsapás vár ránk, ami miatt nem csupán az első hellyel kell foglalkoznunk, hanem az ötödik pozíciót is szemmel kell tartanunk. Ma este újabb pontokkal gazdagodtunk, s nagy megelégedés a táblázat élén látni magunkat, ami főleg a srácoknak okoz boldogságot. Sokan közülük most először élhetik át, hogy milyen érzés vezetni a bajnokságot, még ha egyelőre csak átmeneti jelleggel is, én pedig örülök nekik, hiszen fiaim ezúttal is kivették a részüket a közös sikerből. A kispadon ülők közül sajnos csak három játékost volt alkalmam pályára küldeni, ugyanakkor mindenkivel egyformán elégedett vagyok. Megérdemelt diadalt arattunk, s nem először bizonyítottuk be, hogy egy igazán rendkívüli csapat vagyunk, akik nagy szívvel, valamint hatalmas technikai minőséggel és taktikai figyelemmel futballoznak. Mentális tekintetben ugyancsak komolyabb hozzáállással bírunk, mint korábban, ez pedig kifejezetten jó jelnek számít. 

Moise mellett persze másokkal is elégedett vagyok: többször beszéltem arról, hogy van bennem némi elfogultság Kenan Yıldız iránt, aki nagyon közel állt a gólhoz, ám kissé rosszul ért bele a labdába Milik átadását követően. Miretti ugyancsak remek produkciót nyújtott, főként technikai szempontból. Fiataljaink szívüket-lelküket beleteszik egy-egy összecsapásba, a nekik jutó időt pedig igyekeznek tiszta játékra használni, mellőzve a színlelést, illetve az ehhez hasonló allűröket. Fabio és Kenan hatalmas minőséggel rendelkeznek, ahogy természetesen Samuel Iling-Junior és Dean Huijsen is. 

A Juventus egy komoly alakulat, komoly labdarúgókkal, akik pontosan tisztában vannak a saját határaikkal, és azon dolgoznak, hogy kiterjesszék ezeket. Van néhány reménységünk, például Hans Nicolussi Caviglia, akik eddig nem sok lehetőséget kaptak, ám ide sorolhatnám Joseph Nongét is. Ők azért nem szerepeltek az elmúlt hetekben, mert van néhány dolog, amit még ki kell javítaniuk a futballjukban ahhoz, hogy számolhassunk velük. Számos fiatal tehetségünk van, ami azt jelenti, hogy a klub remek munkát végzett az utánpótlásban és a felderítő-hálózatban az elmúlt tíz év során. E területeket ezt követően is folyamatosan erősítenünk kell, anélkül, hogy a keretben meglévő egyensúly átbillenne a rutintalanabb srácok javára. Az ifjak, korukból adódóan egyik nap fantasztikus teljesítményt tesznek le az asztalra, másnap viszont sokkal inkább lefelé lógnak ki a gárdából. Az eddig felsorolt nevek mellett nem feledkezhetünk meg Nicolò Fagioliról sem, akit sajnos egészen jövő nyárig nem láthatunk viszont, azonban ő is egy rendkívüli játékos, aki előtt hatalmas jövő állhat. 

Együttesünk a szó legnemesebb értelmében véve egy munkáscsapat, hiszen rengeteget dolgoztunk azért, hogy most ezen a szinten állhassunk. A labdarúgás alapvetően egy férfisport, így tehát ha pályára lépsz, küzdened kell, mindazonáltal viszont szépen is kell futballoznod, lévén, hogy ez hozza lázba a drukkereket. Az ilyen típusú győzelmek, vagyis melyeket vérrel és verítékkel, valamint rengeteg küzdelemmel érünk el, egybevágnak a Juventus DNS-ével. Az akarat és a harc olyan tulajdonságok, melyek segítenek bennünket a folytonos haladásban, ugyanis egy siker sosem lehet könnyű, vagy magától értetődő. 

Az álmok hasznosak, az emberek pedig gyakran vágyakoznak bizonyos dolgok után, ami így is van rendjén. A legfontosabb az, hogy a legjobb négy közé kerüljünk a szezon végére, emellett pedig a mindennapi fejlődés is a jelentősebb céljaink közé sorolandó. Ma este képesek voltunk kompaktak, rendezettek maradni, miközben nem vittük túlzásba a védekezést sem: a srácok jól osztották be az erejüket, ami nagy pluszt biztosított számunkra. Weston McKennie középpályásként és szélsőként is kiváló volt, Gleison Bremer nagyszerűen bánt a labdával, Gatti pedig a meccs utolsó perceiben már inkább jobbhátvédként funkcionált, s ezt a szerepkört is fantasztikusan látta el. Dušan Vlahovićnak ugyancsak jó meccse volt, s továbbra is folyamatos fejlődést mutat, míg Timothy Weah-t csak azért cseréltem le, mert izomfáradtságot érzett, a pálya közepén pedig egyébként is szükségem volt egy biztosabb pontot képező labdarúgóra. A következő két napban nagyrészt pihenni fogunk, ami jön majd ahhoz, hogy kiengedhessük a gőzt, keddtől pedig ismét vár ránk a munka" – zárta gondolatait a tréner. 

A találkozó összefoglalója: