McKennie: "Még sokáig a Juventusban szeretnék maradni"

image_2023-10-13_091331073.pngA Juventus amerikai középpályásával, Weston McKennievel készített interjút a válogatott szünet alatt a Gazzetta dello Sport. Az edzőközpontból bejelentkező játékos mesélt többek között a számára legkedveltebb szerepkörről, a Timothy Weahval való kivételes viszonyról, illetve természetesen szót ejtett a soron következő, Milannal esedékes szuperrangadóról. 

"Elsősorban nyolcasként tekintek magamra." - mondta Mckennie a Gazzettának - "Szeretek az események közepében lenni mind támadásban, mind védekezésben. Őszintén szólva számomra a legjobb, ha taktikai szinten szabadságot kapok. Úgy gondolom, hogy olyan játékos vagyok, akinek jó érzéka van a helyezkedéshez, és tudja, hogyan kell a megfelelő helyen lenni. A válogatottban egy erős középpályánk van, különböző karakterű, sokoldalú játékosokkak, akik sok mindenre képesek."

McKennie az előző szezonban kölcsönben szerepelt a Leeds Unitednél, illetve nyáron is felmerült, hogy értékesítik. "Néha furcsa a futball. Nagyon szerettem volna Torinóban maradni, hogy bebizonyíthassam, hogy még mindig képes vagyok a különbséget jelenteni ezen a szinten. A felkészülés során nagyon keményen dolgoztam, nem vagyok az a srác, aki elbújik, ha kritika, vagy kételyek érkeznek velem kapcsolatban, épp ellenkezőleg, ezek a dolgok még jobban motiválnak. Örülök, hogy képes voltam megfelelő választ adni a teljesítményemmel. Tim (Weah - a szerk.) és én mindenekelőtt jó barátok vagyunk, jól kijövünk egymással a pályán és azon kívül egyaránt. Ez nem csak szavakból áll, őszintén örülünk egymás sikereinek, nem vagyunk irigyek a másikra. A pályán is különleges kapcsolat van köztünk, és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy szombaton mindketten kezdtünk a derbin. Remélem, hogy ez még sokszor meg fog ismétlődni."

A válogatott szünet után Olaszország egyik legnagyobb rangadóját rendezik, ugyanis a Juventus a Milan vendégeként fog pályára lépni, és mindkét együttes keretében találhatunk játékosokat az USA-ból.  "Igen, ez egy nagyon jó dolog az amerikai futball számára, de jelenleg a két barátságos mérkőzésre koncentrálunk, amelyek előttünk állnak (Németország, majd Ghána - a szerk.), csak arról beszélünk, hogyan tudunk minél hamarabb túllépni az időeltolódás okozta problémákon. Erről minden bizonnyal már az Olaszországba tartó repülőn elkezdünk beszélni." - zárta interjúját McKennie.