Capello: "Nálam keveset játszott, de edzőként Tudornak világos elképzelései vannak"

fabio-capello_1.jpgFabio Capello az IlBiancoNero hasábjain osztotta meg gondolatait egykori játékosáról, Igor Tudorról, akit nemrég nevezett ki a Lazio vezetőedzőnek a távozó Maurizio Sarri helyére. Az Öreg Hölgy szurkolói között szép számban vannak olyanok, akik örültek volna, ha a horvát szakember a Zebrák kispadját foglalja el, azonban a hírek szerint a Juventustól nem érkezett hozzá ilyen célú megkeresés. Capello igyekezett értékelni ezt a helyzetet, valamint azokat a problémákat is, melyekkel a Zebrák az elkövetkezendő mérkőzéseken szembe kell, hogy nézzenek majd. 

A horvát játékost utolsó Juventusos éveinek egyikében ismerte meg Capello, aki úgy fogalmazott egy nemrég a La Gazzettának adott  interjújában, hogy "Meg kell mondanom az igazat, nálam nem sokat szerepelt a pályán, ennek ellenére mindig nagyon tisztességesen viselkedett. Újdonsült Lazio edzőként pedig rendkívül nagyra becsülöm az első nyilatkozatait a Lazióban, úgy tűnik, világos elképzelései vannak."

"Volt-e hatása Milinković-Savić távozásának? Nos, ez egészen biztosan kihat a csapatra. A játékosok számítanak, bármit mondanak is róluk. A minap elképesztő akciót láttam a Brazília Anglia elleni mérkőzésen. Egy rendkívüli passz ment Paquetától Viníciusnak, aki majdnem a kapuba juttatta a labdát, mígnem az utolsó pillantban állították meg a gólba tartó labdát, ha esetleg sémákról és elméletekről akarsz beszélni...."

Igor Tudor rögtön első mérkőzésén egykori csapata ellen mutathatja meg karakterét a Sasok csapatán keresztül, emiatt kiélezett mérkőzésre számíthatnak a két csapat szerelmesei. 

"Nehéz és fontos mérkőzés lesz mindkét edző számára. Tudornak jól kell kezdenie, Massimiliano Allegrinek viszont pontot kell szereznie, különben veszélybe kerül a Bajnokok Ligája-kvalifikáció. Le vannak maradva, és amennyiben a Juve továbbra sem szerez gólt, úgy tovább folytatódik a lejtmenet. A lejtőn való megállás garantáltan nehéz dolog."

A támadó szekcióból hiányozni fog az a Dušan Vlahović, aki a Genoa elleni mérkőzésen szövegelés után kapott piros lapot, majd a szerb válogatottól sérülés miatt vissza is lett küldve Torinóba, így a Lazio ellen nem lesz bevethető. A mérkőzésről, és a szerb játékos helyzetéről így beszélt az egykori Bianconeri-tréner:   

"Súlyos hiányzó, ráadásul Milik sem elérhető. Az Olimpicóban kizárólag Kean lesz játékra alkalmas középcsatár, aki hónapok óta nem játszott teljes meccset. De az, a körülmények, amik alapján Vlahovićot leküldték a Genoa ellen, azt a kérdést veti fel bennem, hogy miért ez az idegeskedés?"

"Igen, néhány játékosnak talán jót tett egy kéthetes szünet a saját klubjánál felmerülő problémák miatt, ez könnyedén elképzelhető. Talán kitisztultak a fejek, nem a hazamenetel, és az azt követő visszatérés foglalkoztatja őket. Azonban az is igaz, hogy a válogatottak, különösen a sérülések mindig buktatót jelenthetnek." - osztotta meg észrevételeit az olasz szakember azon kérdés kapcsán, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet vajon használ-e majd a játékosoknak, képesek lesznek-e felpörögni?

Chiesa kapcsán a legtöbb szakember és szurkoló is aggodalmát fejezte ki, hiszen Federico látványosan nem találja sem önmagát, sem a pályára kiosztott szerepkörét, olykor idegen testként fest a pályán. Ezzel szemben Capello nem látja ennyire vészesnek a helyzetet, bizakodóan áll az olasz szélsőhöz.

"Én nem látom olyan rossznak Chiesát. Nagyon aktív, foglalkoztatva van, talán csak egy kicsit elhamarkodottan dönt, de éppen azért, mert nyomot akar hagyni. Tudom, hogy kritizálják, de nem osztom a véleményüket."

A szombaton Rómában megrendezésre kerülő, Lazio elleni bajnoki mérkőzést követően, 04.02-án ismét a Sasok kerülnek majd szembe a Zebrákkal a Coppa Italia elődöntőjében, igaz akkor majd hazai közönség előtt, Torinóban játszva. Ennek kapcsán is megkérdezték az olasz válogatott egykori edzőjét.

"Mielőtt az Olasz Kupára rátérnénk, mindenképp azt gondolom, hogy szombaton egyik csapat sem fog a kupára gondolni, hacsak a Lazio nem mond le már most a Bajnokok Ligája-szereplésről. De annak idején nyertem úgy egy bajnokságot, hogy 9 pontot hoztam be a Barcelonán, szóval nem tudnék ezzel egyetérteni. Tudornak viszont egyből döntőbe jutni nagyszerű bemutatkozás lenne, míg Allegrinek a Coppa Italia az egyetlen módja annak, hogy három év alatt ne nulla trófeával végezzen. Max pedig mindig is hozzászokott a győzelmekhez...."-zárta gondolatait Capello.