McKennie: "Nem volt könnyű visszatérni a Juventushoz"

image_2023-09-09_140614763.pngA nemzetközi válogatott szünetek hatására a Juventus több játékosa hazautazott, hogy barátságos-, vagy selejtezőmérkőzéseken képviselje hazáját. Ezen játékosok között van az Egyesült Államok nemzeti válogatottjában szereplő Weston McKennie is, aki nemrég St. Louisban adott egy rövid interjút, melyben kitért a Juventusra is. Az interjú során Mckennie megemlítette milyen változásokat tapasztalt a kölcsönből való visszatérése óta, illetve milyen viszonyt ápol a Juventus másik amerikai játékosával, Timothy Weahval.

"Nem volt könnyű visszatérni a Juventushoz." - kezdte interjújt Mckennie. "Mondhatni, válságos pillanatban hagytam el a klubot. A visszatéréskor úgy éreztem, mintha a nulláról kezdeném, de ez egy olyan kihívás, amire mindig készen állok, egy olyan kihívás, amire úgy gondolom, hogy a pályafutásom ezen szakaszában szükségem van."

Milyen viszonyt sikerült kialakítani az új csapattársakkal? "Egy kővel is össze tudnék barátkozni, ha kellene. Ennek oka, hogy bárhová költöztünk, új barátokat kellett szereznem. Alkalmazkodnom kellett az új kultúrákhoz, alkalmazkodnom kellett az új helyzetekhez és az új környezethez. És így természetesen a csapatok közötti költözés és a különböző országokba való költözés, már fiatal korban elkezdve, határozottan előnyös a mostani helyzetemnek."

McKennie új szerepkörben lépett pályára a szezon során. "Az a képesség, hogy ennyi különböző poszton tudok játszani, és ennyi helyzethez és szerephez tudok alkalmazkodni, szerintem jó tulajdonság. Nem hiszem, hogy ezen sokat kellene stresszelnünk magunkat."

Milyen a kapcsolata Weahval? "A pályán kívül időnként kicsit túl sok tudok lenni Timnek. De a pályán... Jól megértjük egymást, mely jól jön, ha együtt vagyunk pályán, örülök, hogy van valaki, akivel egy országból jöttem."