Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_brand.pngMíg a Juventus felnőtt csapata továbbra is a szezon elején kitűzött cél felé robog – amit hét fordulót követően jobb gólkülönbségüknek köszönhetően tudnak csupán elmondani magukról -, addig a Brand többi csapata kellemetlen pofonok után igyekezett javítani az eredményeken, lássuk mennyiben sikerült nekik!

A Juventus Primavera október 2-án hazai pályán fogadta a Hellas Verona U-19-es alakulatát annak reményében, hogy sikerül feledtetni az AC Milan elleni rövidzárlatot. Montero továbbra is kitartott a már eddig is használt 3-4-2-1-nél, de azért változtatott kicsit a csapatán, amely így nézett ki a pályán: Jakub Vinarčík – Bruno Martinez Crous, Alessandro Bassino, Javier Gil – Stefano Turco, Andrei Florea, Augusto Owusu, Filippo Pagnucco – Gabriele Finocchiaro, Lorenzo Anghelé(C) – Diego Pugno. A mérkőzést ennek megfelelően a Juventus kezdte aktívabban, egy bal oldalról érkező beadást Stefano Turco közelről fejelt a kapura, bravúr kellett a hárításához. A 19. percben szintén balról jött a centerezés, laposan, amibe az ellenfél kapusa még éppen csak, de bele tudott érni, azonban ez pont így lett jó a csapatkapitánynak, aki üres kapuba nem is hibázott (1-0).

A félidő végére felébredt a Verona, sokkal agresszívebben játszottak, többször is próbálkoztak hol kiugratásokkal, amit Jakub Vinarčík kapus hatástalanított, hol pedig távoli lövésekkel, amik éppen csak, de elkerülték a kaput. Az eredmény azonban már nem változott. A második félidő épp hogy elkezdődött, a 46. percben a Juventus mintha még az öltözőben maradt volna, ugyanis egy szép támadásvezetés végén Nicoló Calabrese zavartalanul lőhetett és bár Jakub Vinarčík bele tudott érni, az egyenlítést ő sem tudta megakadályozni (1-1). Az 54. percben a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit Lorenzo Anghelé váltott gólra (2-1). Az öröm azonban csupán három percig tartott, ekkor ugyanis egy jobb oldalról élesen belőtt labdát Siren Diao juttatott a kapuba (2-2), három perccel később pedig egy szabadrúgást követően Karlson Nwanege talált éles szögből a hálóba, ezzel megfordítva a mérkőzés állását (2-3). A továbbiakban hiába cserélt Montero négyet is, még a pontszerzés sem sikerült.

Montero fiai megérdemelt vereséget szenvedtek újfent, egyedül labdabirtoklásban voltak jobbak ellenfelüknél. A Hellas Verona nem pusztán többször próbálkozott kapura lövéssel, de ezekből többször is találták el a kaput és a támadásaikban is több veszély leselkedett, mint a hazaiakéban. A Juventus Primavera következő alkalommal október 8-án lép pályára idegenben a Lazio ellenében.

A Next Gen október első napján fogadta hazai pályán a Torres csapatát annak reményében, hogy folytatni tudja a két meccses győzelmi sorozatát. A sérültek szépen lassan térnek vissza, már csupán négy játékos nem állt az edző rendelkezésére: Iocolano, Palumbo, Poli és Garofani. Brambilla is megmaradt a három védőnél és a 3-5-2-nél, ami ekképp festett a pályán: Giovanni Daffara – Nociló Savona, Riccardo Stivanello, Tarik Muharemovič (C) – Gabriele Mulazzi, Livano Comenencia, Samuele Damiani, Dikeni Salifou, Riccardo Turicchia – Simone Guerra, Leonardo Cerri. A teljes első félidőben a hazaiak képtelenek voltak akár csak egy apró helyzetet is kialakítani, a vendégek törekedtek inkább a gólszerzésre. Távoli lövésekkel, és beadásokkal próbálkoztak, Daffara kapuja azonban nem forgott valós veszélyben. A félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

Az első Juventus-helyzetre a 46. percig kellett várni, ekkor Tarik Muharemovič unta meg a tétlenséget és eresztette el egy távoli lövést, ami nem sokkal kerülte el a kaput. A 66. percben Cerri próbálkozott egy ollózó mozdulattal gólt szerezni, de lövése éppen csak fölé ment. Ezt követően a vendégek percei következtek. A 70. minutumban egy bal oldali bedást még kapu mellé fejeltek, négy perccel később jobb oldalról érkező centerezés egy kisebb kavarodás után Matteo Liviero elé került, aki nem hibázott (0-1). A Next Gen számára nagyon komoly lehetőség adódott, ugyanis Kalifa Kujabi a 76. percben megkapta második sárga lapját is, így a vendégek tíz emberre fogyatkoztak. Hiába nyomtak a hazaiak, nem tudtak pontot, pontokat kiharcolni még emberelőnyben sem.

A mérkőzés viszonylag kiegyenlített volt, közel azonos számban próbálkoztak a felek kapura lövéssel, a különbséget a pontosság jelentette. Míg Brambilla fiai csupán egyetlen alkalommal tudták eltalálni a kaput, addig a vendégek ötször is. Hatalmas közhely, de igaz, lövésből lesz a gól.

next_gen.jpgA Next Gen számára három nappal később, október 4-én adódott lehetőség a javításra, idegenben léptek pályára a Pro Vercelli ellenében, a Serie C Coppa Italia első körében. Brambilla változtatott is a csapatán, elvégre hét napon belül három alkalommal is pályára fog lépni az együttes. A kezdő tizenegy igen érdekesen nézett ki ennek megfelelően, amit papíron 3-5-2-ben képzelt el a mester: Simone Scaglia – Jean-Claude Ntenda, Riccardo Stivanello, Alessandro Citi – Samuel Mbangula, Joseph Nonge, Tommaso Maressa, Luis Hasa(C), Andrea Valdesi – Tommaso Mancini, Clemente Perotti. Az érdekességét az ismeretlenebb nevek mellett az adta, hogy a pályán ez sokkal inkább nézett ki 4-2-3-1-nek, semmint 3-5-2-nek (Scaglia – Valdesi, Stivanello, Citi, Ntenda – Nonge, Maressa – Perotti, Hasa, Mbangula - Mancini).

A mérkőzést ennek megfelelően a Juventus kezdte aktívabban, a játékrész első perceiben komoly nyomást gyakoroltak ellenfelükre, melynek következtében kikényszerített hibákból próbálkoztak gólszerzéssel. Azonban ez a 8. percben a hazaiaknak sikerült először. Egy szöglet után bár tisztázni tudtak a vendégek, de a játékszer Filippo Gheza elő került, aki távoli lövésével megszerezte a vezetést (1-0). Ezt követően azonban beindult a Juventus úthenger.

A 18. percben egy hosszú indítást követően Jean-Claude Ntenda futott el a bal oldalon, becselezte magát a büntetőterületen belülre és éles szögből talált be (1-1). Ezt követően a Next Gen távoli lövésekkel, beadásokkal próbálkozott, keményen megdolgoztatva a hazaiak hálóőrét, aki a 42. percben már tehetetlenül nézte végig, amint Andrea Valdesi jobb oldali beadását Tommaso Mancini közvetlen közelről a hálóba fejelte (1-2). A félidőre vendég vezetéssel vonulhattak a csapatok. A második játékrészt ott folytatták Brambilla fiai, ahol az előzőt abbahagyták. A 46. percben Samuel Mbangula passzát követően Joseph Nonge lövésébe a hazaiak védője még bele tudott érni, de ezzel csupán annyit ért el, hogy az védhetetlenül csapódott a hálóba (1-3).

Az 54. percben büntetőhöz jutott a Next Gen, Joseph Nongét buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Tommaso Mancini magabiztosan értékesítette (1-4). A hazaiak megroppantak az eredmény hatására, így a 66. percben egy letámadást követően egy rossz hazaadás után szerzett labdát Samuel Mbangula, aki miután átverte a kapust, sarokkal továbbította a játékszert Tommaso Mancininek, aki mind csapata, mind saját teljesítményére feltette a koronát (1-5).

A Next Gen megérdemelt győzelmet aratott. Brutálisnak mondható tizenhét alkalommal lőttek kapura, melyből kilenc el is találta azt és csupán kettő tévesztett célt. A felforgatott kezdő ellenére kijelenthetjük, ezt a szellemiséget vártuk tőlük! Az alakulat a következő alkalommal a bajnokságban október 8-án lép pályára idegenben a Sestri Levante ellenében.

lady.jpgA Juventus női csapata szintén október első napján lépett páyára, hazai környezetben fogadta a Sampdoriát. Montemurro mester számára kellemes fejtörést okozott a kezdő összeállítása, ugyanis mindenki a rendelkezésére állt. Ennek megfelelően a már szokásos támadó szellemű 4-3-3 mellett tette le a voksát, ami így festett a pályán: Pauline Peyraud Magnin – Sara Gama(C), Martina Lenzini, Estelle Cascarino, Amanda Nildén – Sara Gunnarsdóttir, Maëlle Garbino, Arianna Caruso – Sofia Cantore, Cristiana Girelli, Lineth Beerensteyn.

Az első találatra a 20. percig kellett várni, akkor Cristiana Girelli passzolta ki a játékszert a jobb oldalra, ahonnan Maëlle Garbino éles szögből szépen csavarta el a kapus mellett a labdát (1-0). A 36. percben a vendégek részéről Alice Söndergaard lőhetett három védő közül, azonban Pauline Peyraud Magnin magabiztosan hárított. A játékrész hátralévő idejében az eredmény már nem változott. Az 50. percben Martina Lenzini ért bele szerencsétlenül egy amúgy veszélytelen hosszú indításban, ami így Taty elé került, akit már csak szabálytalanul tudott megállítani Pauline Peyraud Magnin kapus a tizenhatoson belül, amiért megítélt büntetőt maga a sértett váltott gólra (1-1). A 63. percben a Juventus vezetett egy szép támadást a bal oldalon, Maëlle Garbino sarokkal továbbított labdájából Lineth Beerensteyn góljával visszavette a vezetést a hazai alakulat (2-1).

Három perccel később pedig tovább növelte az előnyt. A 66. percben Sara Gama végezhetett el egy bedobást a jobb oldalról, amit végül visszakapott és szinte az alapvonalról érkező beadását Cristiana Girelli fejelte a hálóba (3-1). A 69. percben Sara Gunnarsdóttir megkapta második sárgalapját is, melynek következtében tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak, azonban az emberelőnnyel a Sampdoria nem igazán tudott mit kezdeni. Olyannyira nem, hogy a 77. percben Lineth Beerensteyn kapott labdát az ellenfél térfelének nagyjából a felénél, amivel egészen a büntetőterületen belülre száguldott és védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot (4-1), ezzel beállítva a végeredményt.

Ahogy az az eredményen is látszik, a hölgyek megérdemelt győzelmet értek el a női Serie A második fordulójában. Többet birtokolták a játékszert, 69 %-ban; egészen elképesztő huszonhét alkalommal vállalkoztak lövéssel, melyből tizenegy kaput is talált, valamint hat alkalommal kellett a vendégek védőinek közbeavatkozniuk. A bajnokságban két fordulót követően kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, azonban egyelőre gólkülönbségüknek „hála” szorulnak a második helyre az AS Roma mögött. A lányok következő alkalommal október 7-én lépnek pályára a bajnokságban, idegenben, az AC Milan ellen.