Allegri: "A srácok töretlen fejlődést mutatnak"

maxi_toro.jpgA Juventus ma este Federico Gatti és Arkadiusz Milik góljaival 2-0-ás győzelmet aratott a torinói derbin, melyet követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette a maga nyilatkozatát az olasz média képviselői előtt, szót ejtve többek között a meccs képéről, a Scudettóért folytatott harcról, valamint Paul Pogba eltiltásáról is. 

"Arra számítottunk, hogy a Torino rendkívül agresszívan fog játszani az első félidőben, ami be is következett, ezután viszont képese voltunk rendezni a sorainkat, s visszaverni az ellenfél támadásait. Fabio Miretti nagyon jól teljesített, ugyanakkor a meccs képének megváltoztatásához Arek Milik és Kenan Yıldız beállítása jelentette a kulcsot. Ma este mindenki éretten futballozott, én pedig nagyon örülök a srácok töretlen fejlődésének. Nem is lehet kérdés, hogy a továbbiakban is ezen az úton kell haladnunk" – szögezte le General Max a DAZN kamerái előtt. 

"A formációváltás nem volt újkeletű dolog számunkra, ugyanis már az Atalantával szemben is kipróbáltuk a 4-4-2-es alakzatot, ami jobb védekezést, és agresszívebb letámadást eredményezett, valamint biztosított számunkra. Ezzel együtt persze igaz, hogy a 2-0-ás eredmény beállítása után három rossz döntést is hoztunk, mivel többször is alkalmunk lett volna arra, hogy végleg lezárjuk a meccset, ezzel ellentétben viszont lehetőségekhez juttattunk egy olyan csapatot, ami az adott pillanatban nagy nehézségekkel küzdött. Ennek a jövőben nem szabadna előfordulnia. 

Van, hogy már a találkozó elejétől fogva más megközelítéssel játszunk, mint az előző összecsapáson, ahogy az is előfordulhat, hogy a mérkőzés közben eszközölünk ki változtatásokat. Ma este sokkal nagyobb önbizalommal bírtunk, mint Bergamóban, ahol egyébként ugyancsak jó meccset játszottunk, melynek eredménye egy nehezen megszerzett, ám annál fontosabb pont lett. Az alapvető célnak továbbra is a legjobb négy hely egyike számít, bár ez természetesen nem zárja ki, hogy idővel már eredmények elérésére is gondolni fogunk, elvégre mégis csak mi vagyunk a Juventus.

A lényeg az, hogy a realitás talaján maradjunk, tudva azt, hogy klubunk szellemisége miatt minden mérkőzésen a győzelem kicsikarására kell törekednünk. A mai kihívás után egy két hetes szünet következik, a válogatott találkozókat követően pedig egy újabb remek megmérettetés vár majd ránk az AC Milan ellen. Még nagyon sok téren érhetünk el növekedést, s nagyon sok mindent tehetünk. Ma este remekül védekeztünk, s szinte egyetlen komoly esély se adtunk a Bikáknak, ugyanakkor a labdakezelés terén változatlanul fejlődnünk kellene. 

Számos olyan labdarúgónk van, aki kevesebb tapasztalattal rendelkezik, azonban néhányan már most elég érettek ahhoz, hogy fontos alapemberekké váljanak. Moise Kean és Kenan Yıldız például egyértelműen ilyen játékosok, produkciójukat pedig tovább segíti, ha a stadionban olyan remek hangulat uralkodik, mint ma este. Alakulatunknak szüksége van a drukkerek támogatására, mivel a szurkolók buzdítása kettőzött erőt, és még nagyobb lelkesedést ad nekünk. Kenan Yıldız egy nagyon okos futballista, ami minden egyes mozdulatán, például a labda fedezésén, vagy a lövések blokkolásán is meglátszik. 

Személyes tekintetben rendkívül közel állok Paul Pogbához, hiszen annak idején még fiatal srácként ismerhettem meg őt. Borzasztóan sajnálom, hogy a vélt, vagy valós vádak miatt a futball világa határozatlan ideig elveszíthet egy olyan klasszist, mint ő. A végső ítélet persze még nem érkezett meg, ám ezek a napok mentális szempontból nagyon nehezek középpályásunk számára. Paul egy különleges labdarúgó, akinek képességei eltérnek a többiektől, ezért pedig nagyon nem örülnék neki, ha a továbbiakban nem számolhatnánk vele. 

Federico Chiesa a napokban kissé jobban érezte magát, hamarosan pedig a válogatott kötelékében láthatják majd őt az olasz futball szerelmesei. Remélem, hogy mihamarabb felépül, ugyanis a Juventusnál szeretnénk minél több játékost adni az Azzurrinak. Luciano Spalletti keretében Fede mellett ezúttal Gatti, Kean, illetve Locatelli is helyet kapott, s bízom benne, hogy hamarosan Fagioli és Miretti ideje is eljöhet majd. Amerikai kontingensünk tagjai közül ma este Timothy Weah és Weston McKennie is nagyszerűek voltak, mivel előbbi jól szerepelt szélső védőként, utóbbi pedig remekül fedezte a szélen szaladgáló társakat a középpályáról, emellett pedig folyamatosan megjátszható volt. 

Nagyon boldog vagyok Federico Gatti gólja miatt, különösen azért, mert védőnk rengeteg kritikát kapott a Sassuolo elleni mérkőzést követően. Nagy siker, hogy ilyen gyorsan talpra tudott állni az ott történt eseményekből. Természetes, hogy Gatti számos hibát követ majd el karrierje során, ahogy mindenki más is, azonban a lényeg mindig azon lesz, hogy az efféle kudarcokból képes legyen erőt meríteni, a következő összecsapásokon pedig kétszer olyan jól teljesíteni, mint azelőtt bármikor" – összegzett a szakvezető. 

A mérkőzés összefoglalója: