Allegri: "Elégedett vagyok a mai döntetlennel"

maxi_vs_atalanta.jpgA Juventus ma este az Atalanta otthonába látogatott a Serie A aktuális fordulójának keretében, ahol egy meglehetősen unalmas találkozón 0:0-ás döntetlent játszott a bergamói alakulattal. Az összecsapást követően a torinóiak mestere, Massimiiliano Allegri is értékelte a látottakat, szót ejtve a megszerzett pont fontosságáról, néhány labdarúgóról, továbbá a keret fejlődéséről is. 

"Elégedett vagyok a srácok ma mutatott produkciójával, s különösen azzal, hogy sikerült pontot szereznünk az Atalanta ellen. Úgy vélem, hogy 60 percen keresztül jól és eredményesen futballoztunk, holott egyes helyzetekben jobban is teljesíthettünk volna: technikai szempontból még mindig van hova fejlődnünk, mivel sok passzt rontottunk el, s vertikálisabban kellett volna játszanunk. A legnehezebb pillanatban Moise Keant lecseréltük, s behoztuk a helyére Kenan Yıldızt. Mivel ezt követően már nem rendelkeztünk klasszikus középcsatárral, más fajsúllyal bírtunk elöl, mint korábban, s bár sikerült a földön tartanunk a labdát, az ellenfél magas letámadása a legkevésbé sem ízlett nekünk" – fogalmazott General Max. 

"A találkozó végén többször is nagy kockázatot vállaltunk, mikor Federico Gattinak egyedül kellett tartania a frontot a védelemben, ugyanakkor továbbra is a fejlődés útját járjuk, s mindenképpen pozitívumként kell tekintenünk arra, hogy sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést. Nem szenvedtünk vereséget, sőt, idegenben tudtunk pontot rabolni az egyik közvetlen riválistól. Most egy hetünk van arra, hogy megfelelő módon felkészüljünk a torinói derbire, ahol az lesz a célunk, hogy megőrizzük mostani helyezésünket a tabellán. 

Az első félidőben pontosabbnak és higgadtabbnak kellett volna lennünk a labdabirtoklási szakaszokban, ám a srácok kiváló produkciót nyújtottak, s megmutatták, hogy valóban összetartó, egységes csapatunk van. Az első húsz percben több veszélyes kísérletünk is volt, mindazonáltal nem támadtunk túlzottan nagy meggyőződéssel. A meccs során több olyan lehetőségünk is volt, mikor a tizenhatoson kívülről kellett volna elvállalnunk a lövéseket, mi viszont inkább a céltalan labdajáratást választottuk. Ennek ellenére úgy vélem, hogy felesleges lenne a rossz dolgokkal foglalkozni, ugyanis tudjuk, hogy min kell dolgoznunk, a most látottak pedig alapvetően pozitív összképet adnak ki. 

Még nem volt alkalmam visszanézni Wojciech Szczęsny védését, ám elsőre úgy tűnt, hogy rendkívüli hárítást mutatott be. Meggyőződésem szerint Tek Európa legjobb kapusai közé tartozik, s mindenki életében előfordulnak rossz esték, vagy rossz összecsapások. A Sassuolo ellen vele is ez történt, azonban nem miatta szenvedtünk vereséget, hiszen hibáját követőn vissza tudtunk térni a meccsbe, majd sajnálatos módon két rendkívül ostoba gólt kaptunk. 

Manuel Locatelli meghatározó játékosunknak számít, aki sokat javult az elmúlt két mérkőzésen, azt követően, hogy a Sassuolóval szemben ő sem volt a helyzet magaslatán. Úgy gondolom, hogy középpályásunknak mindenképpen a védelem előtt kell játszania, hogy több labdát szerezhessen meg kényes helyeken és pillanatokban. Ha az ellenfél labdarúgói nem fogják őt szorosan, rengeteg helyre eljuthat a pályán, ugyanakkor, ha nem tartja magát a poszt követelményeihez, s elkezd kószálni a pályán, önhibáján kívül is egy referenciaponttól fosztja meg csapatunkat. 

A minap volt egy beszélgetésem Adrien Rabiot-tal, akinek nemrég betegség miatt ki kellett hagynia pár edzést, s csak lassan talál vissza a tavaly látható formájához. A francia egy nemzetközi szintű, klasszis játékos, aki ma este is jól teljesített a kényes szituációk kezelésének terén, akárcsak Weston McKennie. Federico Chiesa az utóbbi időben számos, magas intenzitással és tempóval bíró meccsen szerepelt, s biztos vagyok benne, hogy egy héttel ezelőtt, kevésbé leterhelten be tudta volna fejezni a mai lehetőségeit. 

Gleison Bremer egy kisebb görcsöt érzett a hajlítóizmában, ami miatt jobbnak láttuk, ha lecseréljük őt, azonban tudomásom szerint semmi komoly probléma nem merült fel vele kapcsolatban. Miután a brazil elhagyta a pályát, elgondolkodtam Samuel Iling-Junior bevetésén, s azon is, hogy középcsatár nélkül, vagy még egy, extra középpályással folytassuk a meccset, azonban úgy ítéltem meg, hogy Chiesa fennhagyásával nagyobb veszélyt jelentünk az Atalanta kapujára, elvégre Fede egy kiszámíthatatlan futballista, aki bármikor képes gondot okozni az ellenfeleknek. 

Hozzánk hasonlóan a Torino együttese sem érdekelt a nemzetközi kupasorozatok idei kiírásaiban, így tehát nekik is egy teljes hetük lesz felkészülni a városi rangadóra. A bajnokság első szakaszában sok szó esik a favoritokról, ugyanakkor én magam úgy látom, hogy kifizetődőbb tisztán a futballra összpontosítani. A mai meccs nagy kihívást jelentett számunkra, ugyanis mégis csak egy rangadóról van szó. Fontos volt, hogy ma ne szenvedjünk vereséget, hiszen egy kudarccal a tabella hatodik helyére süllyedtünk volna vissza, a most elért döntetlen viszont nagy önbizalmat ad számunkra" – összegzett a tréner. 

A meccs összefoglalója: