FRISSÍTVE: Pogba tegnap Párizsban tartózkodott

pogba_3.jpgTöbb olaszországi sajtó is lehozta azt az értesülést, miszerint Paul Pogbának tegnap jelenése volt egy párizsi bíróságon, ahol egy állítólagos zsarolási ügyben hallgatták meg tanúként, mindeközben az is kiderült, hogy a napokban pozitív teszt eredménnyel szolgáló doppingügyben az ellenvizsgálat a korábbi szeptember 20.-ai időpont helyett október 5.-én lesz esedékes.

Az olasz sportlapok szerint Pogba tegnap Párizsban tartózkodott, hogy a bíróság rögzíthesse a vallomását egy olyan zsarolási ügy kapcsán, melyet néhány gyerekkori barátja és családtagja követett el a sérelmére még 2022 márciusában, hónapokkal a torinói visszatérését megelőzően.

A legfrissebb ügy következményeként a válogatott labdarúgót a hétfői napon elővigyázatosságból felfüggesztette a Doppingellenes Bizottság, melynek következében az edzéseket sem látogathatja.

Pogba a három napos határidő leteltét követően ellenvizsgálatot kért, amelyre a La Gazzetta dello Sport pénteki nyomtatott kiadásának 11. oldalán megjelentek szerint szeptember 20.-án, szerdán kerülhet majd sor. A hír kapcsán azonban az ASNA és maga a Gazzetta is az elmúlt órákban újabb információkat osztott meg: a vizsgálatot elhalasztották október 5.-ére, ugyanis az értesülések szerint a játékos tanácsadója a korábbi időpontban nem állhat képviseltje rendelkezésére. 

A felfüggesztés ideje alatt a klub Pogba részére a játékosok kollektív szerződésének értelmében minimálbért folyósít, ami havonta nagyjából 2000 eurónak megfelelő összeget jelent, azonban ha a második teszt eredménye is pozitív lesz, valamint a játékost a sportbírósági eljárás során bűnösnek találják, a szerződése felbonthatóvá válik.

FRISSÍTÉS: a Tuttosport - a Calciomercatoweb.com oldalra hivatkozva - azt közölte a mai szombati számában, hogy Paul Pogba pénteken több, mint öt órát töltött a párizsi Palais de Justice-ban, hogy szembesítsék zsarolási ügyének gyanúsítottjaival.

A hírek szerint négy személy jelent meg a bíróságon zsarolás vádja miatt, amit súlyosbított az a körülmény, hogy tettüket bűnszövetségben követték el még 2022 márciusában, miközben Pogba válogatott kötelezettségeinek tett eleget Franciaországban, Párizsban.

Az egyetlen gyanúsított, aki nem jelent meg, Paul bátyja, Mathias volt, akit azzal vádolnak, hogy nyomást gyakorolt a középpályásra, hogy fizessen egy nagyobb összeget annak érdekében, hogy elkerülje egy feltehetőleg kompromittáló videó nyilvánosságra hozatalát.

A tárgyalás másfél órás késéssel kezdődött, és több mint öt órán át tartott, melynek célja az volt, hogy a bírák rekonstruálják azt az éjszakát, ahol az állítólagos emberrablás történt, amikor is Pogbát mintegy 13 millió euró kifizetésére akarták rákényszeríteni. 

Az Igazságügyi Palotában a jelentések szerint békés légkör uralkodott, és a tárgyalás segített megértetni, hogy milyen kapcsolatok fűzték a francia középpályást a különböző gyanúsítottakhoz. A 30 éves játékost édesanyja, Yeo Moriba és élettársa, Maria Zulay, továbbá ügynöke, Rafaela Pimenta kísérte el.