FRISSÍTVE 09:58-kor – Danilo felépült, Weah viszont kidőlt

weah_injury.jpgA Juventus drukkerei a tegnapi nap folyamán egyaránt szembesülhettek jó, valamint rossz hírekkel a csapat játékosainak állapotát illetően, ugyanis míg a Bianconeri egyik kulcsembere felépült sérüléséből, addig az alakulat egyetlen komolyabb nyári szerzeménye várhatóan majd csak a hónap végén válik ismét bevethetővé. 

Gianluca Di Marzio arról értekezett, hogy az Öreg Hölgy kapitánya, az elmúlt néhány összecsapást a brazil válogatottnál összeszedett sérülése miatt kihagyó Danilo felépülése remekül halad, a középhátvéd pedig minden bizonnyal Max Allegri rendelkezésére állhat majd a vasárnapi, Fiorentina elleni találkozón. 

Az újságíró ezzel párhuzamban viszont azt is kijelentette, hogy Timothy Weah kisebb egészségügyi problémától szenved, ami miatt várhatóan ki kell hagynia a Violák elleni mérkőzést, továbbá a Cagliarival szemben megvívandó bajnokit, s csak a soron következő válogatott szünet után, november 26-án léphet majd ismét pályára, az aznap megrendezendő Derby d'Italián. 

Az értesülést ezt követően Romeo Agresti is megerősítette, később pedig a Juventus is közleményt adott ki az ügyben, leszögezve, hogy az amerikai szélsőre valóban pár hetes kihagyás vár: "Timothy Weah ma (azaz október 30-án – a szerk.) kora délután műszeres vizsgálatokon esett át a J|Medical épületében, ahol a szakemberek a játékos jobb lábában található hátsó combizom alacsony fokú elváltozását mutatták ki. A futballista már megkezdte a versenytevékenység mielőbbi újrakezdését célzó rehabilitációs folyamatot."

Weah ekképp csatlakozott Mattia De Sciglióhoz és Alex Sandróhoz, akikkel fizikai gondjaik miatt ugyancsak nem számolhat a Juve stábja, miközben Paul Pogba és Nicolò Fagioli a velük kapcsolatos botrányokból kifolyólag továbbra sem állnak General Max rendelkezésére. Az olasz középpályás egyébként holnap, azaz november 1-jén kezdi majd hét hónapos eltiltásának letöltését, ám Gianluca Di Marzio szerint a Zebrák hamarosan ennek ellenére is meg fogják hosszabbítani a fiatal labdarúgó szerződését, aki 2028. június 30-ig kötelezi majd el magát a Bianconeri mellett. 

FRISSÍTÉS 09:58-kor: 

Időközben a megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano is lehozta, hogy a klub hamarosan meg fogja hosszabbítani Nicolò Fagioli szerződését, mely ekképp 2028. június 30-ig lesz érvényes. Az újságíró szerint a Juventus mindenben támogatja az illegális szerencsejáték miatt eltiltott olasz középpályást, akinek fizetését is meg fogják emelni az új kontraktus aláírását követően.