Iuliano: "Nem volt hiba anno visszahozni Pogbát"

image_2023-09-13_141301428.pngA Juventus egykori védője, Mark Iuliano interjút adott a Tuttomercatoweb számára. Iulianót elsősorban az elmúlt pár nap eseményeinek kapcsán kérdezték, mit gondol Paul Pogba és Bonucci ügyeiről. A korábbi játékos Pogba kapcsán türelemre int, szerinte fontos megvárni az összes részletet, mielőtt ítéletet hoznánk, Bonucci kapcsán pedig bízik benne, hogy normalizálódik a helyzet a tavalyi Capitano és a klub között.

TuttoMercatoWeb: Mennyit számítana Pogba hiánya?

Mark Iuliano: Mindannyian szeretnénk, hogy folyamatosan a pályán legyen, hatalmas fajsúlya van a Juventusban. Nagyon sajnálom az esetet, remélem, hogy minden megoldódik, mert ő egy nagy bajnok, ha teljes mértékben ki tudja fejezni magát.

TMW: A hosszú kihagyás a pályáról mentális okokra is visszavezethető?

MI: Fizikailag és mentálisan biztosan nem segített neki. Személyes szinten nem fogom kifejteni a dolgokat, de még mindig a hipotézisek terén vagyunk ebben a doppingügyben is: nem tudom, hogy ő tévedett-e, az orvosi stáb vagy akár az elemzések. Tisztább képre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük, kinek a hibája.

TMW: Függetlenül attól, hogyan alakul az ügy, kudarc volt Pogba visszatérése a Juventushoz?

MI: Nem hiszem, hogy kudarc volt. Mindannyian boldogok voltunk, amikor visszatért, szép emlékeink vannak róla és arról a rendkívüli bajnokról, aki megfelelő állapotban volt. A számokról beszélni felesleges, hiszen nem abban volt mérhető az ő hozzájárulása a dolgokhoz.

TMW: Erre a Pogbára számítottál, amikor visszatért? Lehetetlen, hogy nem vagy csalódott.

MI: Senki sem számított rá, de nem mondhatunk rá semmi rosszat a fizikai problémák miatt. Keveset láttunk belőle: ha rosszul játszott volna, akkor ítélkezhettünk volna felette. Mindenki részéről van csalódottság, azért is, mert azt szeretnénk, hogy jól legyen. Azt tudom mondani, hogy azokban a pillanatokban, amikor jól van, rendkívüli dolgokra képes.

TMW: Ez a szezon döntő Allegri jövője szempontjából?

MI: Azt hiszem, mindig meghatározóak az edzők számára. A Juventusnak meg kell mutatnia, hogy újra magas szinten van, mindig a győzelemre kell játszania, és a kupák hiányában Allegrinek egy nagyszerű szezonra van szüksége. Ugyanez vonatkozik a Juventus egészére is.

TMW: Meglepődtél, hogy Bonucci és a Juventus kapcsolata hogyan ért véget és hogyan ér véget?

MI: Sajnálom, mert nagyon sokat adott a Juventusnak, fontos személye volt a csapatnak, és hát azt hallani, hogy úgy döntött, jogi lépéseket tesz a Juventus ellen... Nem ismerem a belső helyzetet, így az enyémek bár kommentárok, de remélem, hogy megoldódik és mindenkinek szép emlékei lesznek egymásról.