Sissoko: "A Juve képes lehet megnyerni a Scudettót"

kepernyokep_2023-10-02_160445.pngMég a Lecce utáni győztes mérkőzés után exkluzív interjút adott a TuttoJuve számára Mohamed "Momo" Sissoko, a Juventus korábbi középpáláyása. A Zebrákat 2007 és 2011 között szolgáló mali válogatott középpályás reflektált az 1-0-ra megnyert mérkőzésre, viszont általánosabb témákról is kifejtette véleményét, melynek következtében közöljük az interjút. Sissoko beszélt Pogba és Bonucci ügyeiről, a Juventus Scudetto-esélyeiről, illetve arról, hogy kit hozna a csapathoz, amennyiben a sportigazgatói szerepkört ő töltené be a csapatnál.

TuttoJuve: A szurkolók kissé morogtak a teljesítmény miatt, amely szerintük az 1-0-s győzelem ellenére sem volt teljesen megfelelő.

Mohamed Sissoko: Igen, de a játék színvonalán nem a Manchester City egy Juventus-verzióját kellett volna várnunk, hanem ezt. A győzelem mellett az volt a fontos, hogy visszanyerjük a saját eszközeinkbe vetett bizalmat és a megfelelő koncentrációt a következő mérkőzésekre. A csapatot, ami engem illet, jól és nagyon masszívnak láttam.

TJ: Ki volt a Salentini elleni mérkőzés legjobbja?

MS: Nagyon tetszett Chiesa, de soha nem titkolom az elismerésemet Adrien (Rabiot - a szerk.) iránt. Ő mostanra a csapat és a csapattársai alapemberévé vált, és hasznos volt a Miliknek adott győztes asszisztnak köszönhetően.

TJ: Adrien esetében egyébként szó van a hosszabbításról. Kvízkérdés: te igent válaszolnál?

MS: Igen, szeretném. A klub nagyon megbecsüli őt, számomra ő az egyik alapvető játékos az új győztes ciklus újjáépítéséhez. Még mindig nagyon fiatal, de már rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és úgy látom, hogy ő egy igazi juventino, ízig-vérig.

TJ: Chiesát említetted korábban, mit gondolsz a legutóbbi teljesítményéről?

MS: Aminek örülök, az az, hogy jól felépült a sérüléséből, és újra határozottan játszik. A Juvénak szüksége van a tehetségére, ahogy az olasz válogatottnak is. A megfelelő szerep? Második csatárként is jól teljesít, de őszintén szólva én jobban látom őt a szélen. Számomra ez a természetes pozíciója.

TJ: Vlahović más, mint amiről tavaly beszéltünk együtt?

MS: Igen, nagyon jól kezdett. Már lőtt néhány fontos gólt, többet van nála a labda, mint az előző szezonban. A tandem Chiesával nagyon jól működik, két minőségi srácról beszélünk, akik jól megértik egymást. Olaszországban a három legerősebb páros között vannak, remélem, sok gólt tudnak szerezni ebben a mezben.

TJ: Mivel jelenleg Párizsban tartózkodsz, hogy látod, mit mondanak Franciaországban a Pogba-ügyről?

MS: Sokat beszélnek róla, inkább az esetleges eltiltásról, és arról, hogy magas szinten tud-e tovább játszani. A helyzet még nem körvonalazódott, előbb meg kell várnunk az ellenelemzés eredményét. Remélem, hogy Paul meg tudja oldani a problémáit, minden jót kívánok neki.

TJ: Aki viszont nem oldotta meg a Juvéval kapcsolatos problémáit, az Bonucci volt, aki néhány nappal később visszatért, hogy egykori klubjáról beszéljen. Mi a véleményed a helyzetről?

MS: Olvastam a szavait, de nehéz erről úgy beszélni, ha nem látod belülről a helyzetet. Annyit mondhatok, hogy sokat tett a Juvéért, méltósággal viselte a mezt. Remélem, hogy egyik fél sem felejti el a múltat, azért is, mert a klub nagyon is sokat tett őérte.

TJ: Te is átéltél hasonlót, ugye?

MS: A PSG-nél töltött időszakom alatt létszámfelettivé váltam, futballistaként nem könnyű megélni ezeket a pillanatokat. Ilyen a futball, ezt el kell fogadnod. Nem tudod megváltoztatni az emberek véleményét.

TJ: A pályára visszatérve, Allegri edző újra és újra kiemelte, hogy a Juve az Inter, a Milan és a Napoli mögött áll. Ez az igazság?

MS: Ez inkább taktikai hadviselés. A Juventus mindig úgy vág neki a szezonnak, hogy megnyerje a Scudettót, a csapat számomra felér az esélyesek szintjére, és egyáltalán nem rosszabb... Számomra képes megnyerni a Scudettót, tényleg nagyon szép lenne, ha már idén sikerülne.

TJ: Kinevezünk a Juventus sportigazgatójává 2 percre, kérjük, hogy válassz egy nevet Habib Diarra (Strasbourg), Manu Koné (Borussia Mönchengladbach) és Kephren Thuram (Nice) közül. Kire esik a választás?

MS: Gondolkodás nélkül Kephren Thuramot választom, két okból is: megvannak a tulajdonságai és a megfelelő tapasztalata ahhoz, hogy a Juventusban játsszon. Egyébként a Bianconeri számára javaslok egy másik üzletet: Mohamed Camara a Monacótól, őt nagyon kedvelem.