Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_brand.pngAllegri fiai a válogatott szünet előtti utolsó játéknapon revansot vettek az Empolitól az előző szezonban elszenvedett súlyos vereségen, azonban a Brand többi csapata is pályára lépett ez eltelt bő egy hát alatt. Lássuk, miként szerepelt a Primavera, a Next Gen, valamint a Juventus Women!

A Juventus Primavera csapata a Cagliari ellenében aratott fölényes győzelem után szeptember 3.-án Leccébe látogatott a bajnokság második fordulójában, ahol Montero újfent a 3-4-2-1-es felállás mellett tette le a voksát, mely így nézett ki: Vinarčik – Martínez Crous, Domanico, Gil – Ripani, Turco, Owusu, Pagnucco – Vacca, Biggi – Anghelé(C). Az első játékrész inkább a hazaikaról szólt, ugyanis Saverio Domanico lövése után, amely azonban csúnyán elkerülte a kaput, a Lecce szépen fokozatosan átvette a kezdeményezést: Ed McJannet lövését Stefano Turcónak kellett blokkolnia, hogy ne kapjon belőle gólt a csapat. A következő helyzet is a Lecce nevéhez fűződik, Baylin Johnson lövésénél már Jakub Vinarčik kapusnak akadt védeni valója.

Ekkor elkezdtek Montero fiai is életjeleket mutatni, bár Ripani lapos lövése elkerülte a kaput, így a felek 0-0-ával fordulhattak a második félidőre. Ezt a játékrészt is a lecceiek kezdték aktívabban, Cătălin Vultura szabadrúgását ismét a kapusnak kellett hárítania. A 66. percben Javier Gil rúgta hosszan előre a játékszert, melynek ívét a Lecce védő csúnyán elszámolták, így a Silvano Biggi helyére érkezett Ivano Srdoč tisztán átvehette a labdát és egy csel után előnyhöz juttatta a vendégeket (0-1). Ezt követően egészen a 81. percig kellett várni a következő helyzetre. Az első találatot jegyző Ivano Srdoč ezúttal az előkészítésben jeleskedett, egy szép kiugratást követően centerezésére a csapatkapitány Lorenzo Anghelé érkezett és pofozta a játékszert közvetlen közelről a hálóba (0-2). Az utolsó találat is a vendégek nevéhez fűződik, a 86. percben Filippo Pagnucco bal oldalról érkező beadására Michele Scienza érkezett tökéletesen, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt, melynek köszönhetően a Juventus Primavera két forduló után a tabella második helyén áll. A mérkőzés összefoglalója ezen a videón tekinthető meg:

A mérkőzés a végeredmény ellenére nem volt ennyire könnyed Montero fiai számára. Bár kettővel többször próbálkoztak lövéssel, mint a hazaiak, ebből csupán három találta el a kaput – igaz mindháromból gól is született. A Lecce öt próbálkozásából csupán kettő ment kapura, azonban az eredménytől független a veszélyesebb támadásokat így is ők vezették és labdabirtoklásban is jobbak voltak. A Primavera hazai pályán, az Empoli ellen folytathatja győzelmi sorozatát szeptember 18.-án.

brambilla_1.jpgA Juventus Next Gen csapata a mercato utolsó napjaiban még erősödött, ugyanis a PSV Eindhoven U21-es csapatától 3 millió euróért megszerezték Livano Comenencia játékjogát, így a holland jobb szélső védő lett a csapat idei nyári legdrágább érkezője. Brambilla edző hat játékost is kénytelen volt nélkülözni sérülés miatt a szeptember 2.-án lejátszott Pescara elleni mérkőzésre, név szerint Stramaccionit, Ntendát, Savonát, Doratiottót, Palumbót és Iocolanót, továbbá az egy nappal később megrendezett Empoli – Juventus mérkőzésre a felnőtt csapatba meghívott Daffara kapus sem állt a rendelkezésére.

Ennek megfelelően a Next Gen 3-5-2-es felállása ekként festett a pályán: Garofani – Mulazzi, Muharemovic(C), Huijsen – Mbangula, Turrichia, Damiani, Maressa, Hasa – Scaglia, Guerra. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, már a 11. percben előnyhöz jutottak egy az ellenfél tizenhatosánál visszaszerzett labdát követően, mikor is Lorenzo Milani kiváló passza után Luigi Cuppone juttatta a játékszert a hálóba (1-0). A következő nagy helyzet is a Pescara nevéhez fűződik, a 34. percben Georgi Tunjov adott kiváló labdát Federico Accornero számára, aki a tizenhatos vonaláról bombázott a hálóba (2-0). A 35. percben Davide Merola adott egy pazar gólpasszt Luigi Cuppone számára, azonban les miatt a találatot visszafújták.

Sajnos így sem kellett sokat várni a következő gólig, ugyanis a 41. percben újfent Lorenzo Milani adhatott be tisztán a bal oldalról, amire ez első találatot jegyző Luigi Cuppone érkezett és egy szép cselt követően már második alkalommal vette be Giovanni Garofani kapuját (3-0). Az eredmény a félidőben nem változott, a hazaiak kényelmes előnnyel mehettek szünetre. A második játékrész ennek fényében már korántsem hozott komoly izgalmakat. Az 50. percben Georgi Tunjov próbálkozott távolról, azonban lövése középre ment, így a hárítása sem okozott komoly gondot. Az 54. percben Gabriele Mulazzi futott el a jobb oldalon, beadására Simone Guerra érkezett és fejelt közelről a kapuba (3-1). A mérkőzés további részében érdemi játék már nem alakult ki, így a végeredmény is maradt 3-1. A mérkőzés összefoglalója ezen a videón tekinthető meg:

Brambilla fiai kifejezetten kínos vereségbe szaladtak bele, ugyanis a pályán csupán két mutatóban tudtak ellenfelük fölé nőni, egyik a labdabirtoklás, másik az elvégzett szögletek száma. A Pescara többször próbálkozott lövéssel, többször is találták el a kaput, veszélyesebb támadásokat is vezettek. Lesz mit javítani a mesternek a szünetben, ugyanis legközelebb a Next Gen szeptember 15.-én lép pályára a Rimini ellen, újfent idegenben.

boattin.jpgA Juventus női csapata szeptember 6.-án lépett pályára a Női Bajnokok Ligája selejtezőjében a kazah Okzsetpesz ellenében semleges pályán, a frankfurti Stadion am Brentanobad gyepén. Montemurro mester számára szerencsére a csapat összeállítása nem okozott különösebb problémát, ugyanis mindenki rendelkezésre állt.

Ennek megfelelően egy roppant támadó felfogású 4-3-3-ban léptek pályára a cseppent sem Öreg Hölgyek: Pauline Payraud Magnin – Amanda Nildén, Martina Lenzini, Estelle Cascarino, Lisa Boattin(C) - Arianna Caruso, Ella Palis, Julia Grosso – Sofia Cantore, Cristiana Girelli – Lineth Beerensteyn. Az összecsapás egyértelmű esélyesének a Juventus csapata számított, ennek megfelelően már a 6. percben megszerezték a vezetést Cristiana Girelli révén (1-0). A 31. percben Sofia Cantore passzát Lineth Beerensteyn váltotta gólra (2-0), az első félidő hosszabbításában pedig Arianna Caruso (3-0) talált a hálóba Cristiana Girelli gólpasszát követően.

Így a hölgyek kényelmes, 3-0-ás előnnyel mehettek a szünetre. A gólgyártással a második játékrészben sem álltak le a lányok, ezúttal Lisa Boattin labdáját ismételten Cristiana Girelli váltotta gólra (4-0). A tetemes előny hatására Montemurro mester tíz percen belül mind az öt cserelehetőségét kihasználta, hogy pihentesse játékosait: Beerensteyn – Caruso – Cascarino – Girelli – Grosso kvintett helyére a Thomas – Garbino – Sembrant – Nystrom – Gunnarsdóttir ötösfogat érkezett. A második félidő ráadásában még kétszer zörrent meg a háló: 90+1. percben Lisa Boattin közreműködésével Sofia Cantore talált be (5-0), majd pedig a 90+5. percben Ella Palis állította be a 6-0-s végeredményt. 

A lányok nem csak a végeredményt látva tettek ki magukért, minden statisztikai adatban ellenfelük fölé nőttek. Többet birtokolták a játékszert, egészen megdöbbentő, 28 alkalommal lőttek kapura, melyből 15 alkalommal el is találták azt, 7 szabadrúgást és 10 szögletet végezhettek el. Érdekesség, hogy a kezdőcsapat átlagéletkora 26,4 év volt. Soha rosszabb kezdést! Montemurro lányaira a Női Bajnokok Ligájában az Eintracht Frankfurt – Slovacko mérkőzés győztese vár a következő fordulóban, melyet szeptember 9.-én rendeznek majd meg, az ellenfél pedig az Eintracht Frankfurt lesz, ugyanis 1-0 arányban felülmúlták cseh ellenfelüket, a Serie A-ban pedig szeptember 16.-án kezdenek a Pomigliano csapata ellenében, idegenben.