Lippi: "Lukaku nagyszerű erősítés lenne!"

lippi_vagott.jpgÚriember egy másik korszakból, az olasz labdarúgás kiemelkedő alakja. Az edző, aki a sporttörténelem egyik legfontosabb és a legörömtelibb eredményét adta az olasz nemzet számára. Ez maga Marcello Lippi, és még ennél is több. A 2006-os világbajnokság során az általa vezetett válogatottal együtt sírtunk és nevettünk. A Serie A tekintetében a karrierje legfontosabb állomása a Juventus kispadján eltöltött időszak volt. Egy hosszabb kínai kitérő után, 2020 októberében a legendás edző pályafutása véget ért. Most már csupán, mint külső szemlélő figyeli az olasz labdarúgást.

Marcello Lippi a Tag24 munkatársának adott nyilatkozatában kitért arra az eshetőségre, hogy Lukaku a Juventus csapatához csatlakozhat, valamint elmondta véleményét a szaúdi labdarúgás kapcsán is.

Imádja a tengert, épp most is egy rövidebb vakáción zavarták meg. „Előre figyelmeztetek mindenkit, nem igazán követem figyelemmel az átigazolási piacot” - kezdte mondandóját Lippi. Azonban elég volt csupán megemlíteni a Juventust, máris megnyílt. „Nem tudok többet annál, mint ami a sajtóban olvasható. Az, hogy Lukaku végül a Juventus csapatánál köthet-e ki, jelen pillanatban megjósolhatatlan, azonban ő egy klasszis csatár és bármely klubnál magas szinten tudna teljesíteni, nem csak az Öreg Hölgynél. Ha lehetőség nyílik erre az átigazolásra, a Bianconeri vezetősége minden bizonnyal meg fogja ragadni azt. Allegri számára kiemelkedően fontos erősítés lenne a következő szezonra” - fűzte hozzá a világbajnok edző.

„A Szaúd-Arábiából érkező ajánlatok mindenképp hatással vannak az átigazolási piacra. Felfoghatatlan számokról beszélünk,”  - magyarázta, „és az európai labdarúgás helyzetéből adódóan esélytelen versenyezni ezekkel. Nyilvánvaló a különbség a Kínában, valamint az Amerikában történtekkel összevetve. Eszük ágában sincs megállni, még több bajnokot szándékoznak átcsábítani a szaúdi bajnokságba. Túlzott összegeket ajánlanak és érthető, hogy ez nem csupán a karrierjük végéhez közeledő játékosok számára vonzó. Nem gondolnám, hogy ez a jelenség egyhamar megszűnhetne, sőt. Képesek olyan összegeket kínálni a kiszemelteknek, ami bármelyik játékos figyelmét felkeltené” -  zárta mondandóját Marcello Lippi.