Zaniolo: "Szeretnék a Juventusnál játszani"

zaniolo_interview.jpgA Juventus egyik nyári kiszemeltjének tartott Nicolò Zaniolo a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melyben egyértelművé tette, hogy szívesen futballozna a Bianconeri kötelékében, ami állítása szerint meg is valósulhat a mercato során, emellett pedig szót ejtett a törökországi mindennapokról, s néhány válogatott csapattársáról, így Moise Keanről, vagy éppen Federico Chiesáról is. 

"Jól érzem magam Isztambulban, most pedig éppen a Bajnokok Ligája selejtezőire készülhetek, ám ha augusztus végén adódik egy jó lehetőség számomra, illetve a Galatasaray számára, felmerülhet bennem a távozás gondolata. Személy szerint mindenre nyitott vagyok, így arra is, hogy itt maradjak, mivel nagyszerűen érzem magam, s jól is teljesítek mostani együttesemnél. A Juve természetesen mindig a Juve marad, még BL-szereplés és más nemzetközi sorozatok nélkül is. Gyermekkoromban az Öreg Hölgy volt a kedvenc csapatom, Paul Pogba pedig a legnagyobb példaképem, ezért pedig nem kérdés, hogy szeretnék az együttesnél futballozni" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Egy kiváló, rendkívüli klubról beszélünk, így pedig megismételhetem: ha nyílik egy olyan lehetőség, ami mindhárom érintett felet, azaz engem, a Juvét, valamint a Galatát is boldoggá teszi, elgondolkodhatok a váltáson. Máskülönben szívesen maradok Isztambulban, mivel jól érzem magam Törökországban. Nem támasztok elvásárokat a jövőmmel kapcsolatban sem saját magam, sem pedig mások felé, mivel meggyőződésem, hogy bárhogy is alakul majd a sorsom, jó lesz nekem. Ebben a városban, s ebben a csodás országban remek embereket ismerhettem meg, akik mindannyian segítettek a gyors beilleszkedésben.  

Megtapasztalhattam, hogy a török emberek mennyire mélyen rajonganak a futballért, s még mindig kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy a Fenerbahçe elleni városi derbin betalálhattam ebben a fantasztikus stadionban. Őrült érzés, hogy első idényemben rögtön megnyertük a török bajnokságot, mivel az AS Romával szerzett Konferencia Liga-serleg után most egy újabb fontos trófeát emelhettem a magasba. Remélem, hogy ez még csak a kezdet, s hogy a kupák elhódítása egyfajta szokássá válik nálam. 

Moise Kean az egyik legjobb gyermekkori barátom, aki egy nagyon erős, és gyakran túlságosan is alulértékelt támadó. Személyes szempontból egy csendes, nyugodt, barátságos srác, azok, akik bántják, pedig gyakran csak azért ítélkeznek felette, mert egyáltalán nem ismerik őt. Egy napon mindenképpen szeretnék egy csapatban játszani vele, s ebből a szempontból gyakorlatilag mindegy, hogy a Galata, vagy a Juve szerelésében. Federico Chiesa szintén egy jó barátom, akivel gyakran találkozunk nyaralás közben Forte dei Marmiban. A legutóbbi válogatott edzőtáborban rengeteget beszélgettünk, ám szeretnék megnyugtatni mindenkit: a legkevésbé sem az átigazolási piacról. 

Nagyon jól érzem magam jobbszélsőként, s szeretek az oldalvonal mellől befelé, a kapu előterébe húzódni a támadások közben. Támadó középpályásként ugyancsak megállom a helyem, ebben a pozícióban pedig természetes számomra, hogy igyekszem betörni a tizenhatos tájékára, vagy azon belülre. Tisztában vagyok vele, hogy még sokat kell dolgoznom ahhoz, hogy igazán eredményes és hatékony legyek az akciók során, ugyanakkor a válogatott behívó mindig sokat segített nekem ebben. A nemzeti együttesben szerepelni óriási megtiszteltetés, s nagyon boldog vagyok amiatt, hogy az utóbbi időben sikerült visszatalálnunk a jó formához. 

Be kell vallanom, hogy egy kissé magamat látom Cesare Casadei-ben, mivel a futballista az Inter Primavera-csapatából igazolt egy nagy klubhoz, ahol első szezonjában remekül helytállt. Lenyűgözött a teljesítmény, amit az U20-as világbajnokságon nyújtott, s mivel személyesen is ismerem őt, csak remélni tudom, hogy eredményes pályafutása lesz majd. Cesare jelenleg a Chelsea labdarúgója, s nem tudom, hogy hiányzik-e neki Olaszország, azonban ha ez így is lenne, nem szabad rá nyomást gyakorolni, mivel egy futballista ideális esetben mindig maga dönt a jövőjéről" – összegzett Zaniolo.