Chiesa 8 milliós bért követel?

chiesa_8_million.jpgMiközben a Juventus két legnagyobb sztárjának, azaz Federico Chiesának és Dušan Vlahović jövője továbbra sem biztos Torinóban, egyre több pletyka és hír lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a páros távozhat az Öreg Hölgytől, lévén, hogy a klubnak mindenképpen szüksége lenne a belőlük származó, potenciálisan nagy bevételre, miközben a játékosok maguk sem boldogok Massimiliano Allegri kezei alatt. 

A La Gazzetta dello Sport szerint Chiesa és a Bianconeri vezetősége között a közelmúltban megromolhatott a viszony, mivel a futballista képviselői jelezték az együttesnek, hogy az olasz szélső hajlandó lenne meghosszabbítani jelenlegi, 2025. június 30-án lejáró szerződését a klubbal, ám csak abban az esetben, ha ezzel együtt fizetésemelés is járna neki, melynek értelmében bére nettó 8 millió euróra emelkedne a mostani 5 millió euróról. 

A milánói lap úgy tudja, hogy a piemontiakat rendkívül meglepte a lépés, főleg azért, mert eddig még nem kezdtek konkrét egyeztetéseket Chiesa kontraktusának esetleges kiterjesztéséről. A párbeszédet állítólag egyértelműen Chiesa ügynöke, Fali Ramadani kezdeményezte, aki jelezte a klubnak, hogy ha Torinóban valóban a jövő egyik fő alappilléreként tekintenek a futballistára, akkor magasabb bért is kellene adniuk neki, hogy ezzel fizetés tekintetében is egy szintre emeljék az olaszt Paul Pogbával, illetve Dušan Vlahovićcsal. 

Az újság úgy tudja, hogy a Zebrák gondolkodás nélkül nemet mondtak az ajánlatra, tekintettel egyébként is szűkös anyagi helyzetükre, Chiesa pedig ennek nyomán komolyan fontolóra veheti a távozás lehetőségét. Bár a játékos alapvetően nem kívánja elhagyni a fekete-fehéreket, egy nagy klub ajánlata adott esetben elgondolkodtathatná őt, s mivel a Bayern München, valamint egyes angol csapatok néhány hónappal ezelőtt élénk érdeklődést mutattak érte, nem kizárt, hogy nyár végéig újabb kérő is akad majd a szélső kapcsán, akiért a Bianconeri egyébként egy 40 millió euró körüli összeget kérne a Gazzetta szerint. 

Alfredo Pedullà mindemellett arról írt, hogy a Juve nem csupán Chiesa kapcsán egyeztetett a napokban, mivel a klub nemrég információt kért a Chelsea-től a londoni Kékek húsz esztendős olasz fiatalját, s egyben a nemrég véget érő U20-as világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Cesare Casadei-t illetően, akinek profilját az együttesnél rendkívül nagyra értékelik, s ha az angol gárda hajlandó lenne elengedni őt, a Serie A rekordbajnoka minden bizonnyal konkrét lépéseket is tenne az ifjú középpályás leigazolásáért.