Több nagy nevet is figyel a Juve

liverpool-striker-roberto-firmino.jpgAz elmúlt napokban természetesen a Juve lehetséges kiszemeltjeit illetően is rengeteg hír jelent meg az olasz médiában, ezek egy részének alapján pedig a klub kénytelen lesz más célpontok felé fordulni bizonyos posztok szempontjából, mivel Alfredo Pedullà és Gianluca Di Marzio egyaránt arról számoltak be, hogy az Inter felgyorsította az egyeztetéseket a Zebrák által is figyelt Davide Frattesi ügyében. 

Pedullà arról írt, hogy a Nerazzurri gyakorlatilag presztízskérdést csinált abból, hogy a Bianconeri helyett ő igazolja le a Sassuolo játékosát, aki a milánóiak listáján még Sergej Milinković-Savićot is megelőzi. Di Marzio úgy tudja, hogy a kék-feketék tegnap megbeszélést is tartottak az emiglia-romagnai klubbal az olasz ügyében, aki konkrét célpont az együttes számára, miközben a játékos az Azzurri sajtótájékoztatóján maga is szót ejtett jövőjéről. 

"Pályafutásom során mindig lépésről-lépésre haladtam előre, ezért pedig úgy gondolom, hogy először egy olasz csapathoz kellene igazolnom, s csak ezt követően kéne külföldre távoznom. Meggyőződésem, hogy előbb-utóbb el fogom hagyni a Serie A-t, azonban erre jelenleg még nem állok készen. Annyi biztos, hogy az irántam érdeklődő csapatok által favorizált taktika és játékmód döntő szempont lesz a választásomban, mivel szeretném, ha a következő együttesem jó futballt mutatna be" – fogalmazott Frattesi, akiért az Inter Pedullà szerint készen áll egy all-in ajánlatot tenni a Neroverdinek. 

Fabrizio Romano mindeközben leszögezte, hogy Max Allegri eddig két kérést intézett a vezetőséghez az általa kiszemelt labdarúgókkal kapcsolatban. A transzferguru szerint a tréner a mindenképpen szeretné csapatában látni Lucas Vázquezt, akit egyébként a fejesek is nagyra értékelnek, azonban a Real Madrid nem igazán akarja elengedi őt, valamint a Villarreal játékosát, a középhátvéd Pau Torrest, aki készen áll a Sárga Tengeralattjáró elhagyására, azonban az Aston Villa is erős érdeklődést fejt ki iránta. 

Romano szerint az Öreg Hölgy a következő napokban több információhoz jut majd a két spanyolt illetően, miközben Di Marzio értesüléseinek fényében a klub attól sem zárkózik el, hogy a nyáron két jobbhátvédet is igazoljon. Az újságíró kijelentette, hogy egyelőre Vázquez, valamint a kieső Spezia kötelékéhez tartozó svéd Emil Holm jelentik a két fő kiszemeltet, ám mellettük más nevek is megtalálhatóak a Juve listáján. 

A szélső védőkkel kapcsolatos lépéseket alaposan megbolygathatja Samuel Iling-Junior jövője, akit GDM és Romeo Agresti szerint több angol klub is figyel, s mivel a futballista szerződése 2025-ben jár le, a klub viszonylag nagy összeget kaphatna érte. Di Marzio leszögezte, hogy a Bolognától visszatérő Andrea Cambasio és Iling-Junior közül a fekete-fehérek mindenképpen szeretnék átruházni valakinek a játékjogát, akár egy kölcsönszerződés keretében is, ugyanis luxus lenne két ilyen labdarúgót tartani a bal szélen, főleg úgy, hogy a poszton Filip Kostić is Allegri rendelkezésére áll. 

Giovanni Albanese arról értekezett, hogy amennyiben Iling-Junior eladásra kerül, a Juve felgyorsíthatja az egyeztetéseket a Monzában játszó Carlos Augustóért, vagy az Empolinál szereplő fiatal Fabiano Parisiért. Előbbi balhátvédet klubja nem igazán szeretné elengedni a jelek alapján, míg utóbbi futballista a toszkánok és a Bianconeri között fennálló jó kapcsolat révén kerülhet az olasz rekordbajnokhoz, akár más, ifjú reménységek bevonása által. 

Alfredo Pedullà ezzel párhuzamban ismét megemlítette Nicolò Zaniolo nevét, akinek ügyében a következő hetekben komolyabb előrelépések is történhetnek, míg Agresti arról számolt be, hogy a Juve nemrég információt kért az AS Roma Primavera-csapatánál játszó jobbhátvéd, Filippo Missori helyzetéről. A Goal Italia végezetül egy rendkívül érdekes hírt dobott be, kijelentve, hogy az Inter, a Roma, valamint a Bianconeri egyaránt érdeklődik a Liverpoolt elhagyó tapasztalt brazil támadó, az ingyen megszerezhető Roberto Firmino iránt, aki mindhárom klub számára remek opciót jelentene a csatársor megerősítésére.