Rabiot és Frattesi álma is a Premier League

rabiot_new_kit.jpgAz ismert olasz transzferguru, Fabrizio Romano a minap kijelentette, hogy az Adrien Rabiot iránt már tavaly is élénken érdeklődő Manchester United továbbra is nagy erőkkel figyeli a játékost, akinek neve ismételten felmerült a Vörös Ördögöknél. Az újságíró szerint a középpályás az idény végén mérlegeli majd az előtte álló lehetőségeket, s bár a Juventus nagyon szeretné megtartani őt, a francia legnagyobb álma továbbra is a Premier League lenne, ami könnyedén befolyásolhatja a folytatásra vonatkozó terveket. 

Nicolò Schira ezzel párhuzamban arról beszélt, hogy a Chelsea immár biztosan nem fogja megtartani a Bianconeritől kölcsönben Londonban futballozó Denis Zakaria megvételéhez szükséges 28 millió eurót, aki ennek nyomán a nyáron visszatér az Öreg Hölgyhöz, ahol viszont állítólag szintén nem tartanak rá igényt, ami egy újabb eladást eredményezhet majd. 

A Juventus egyik fő nyári célpontja, Davide Frattesi egyébként a minap ugyancsak a Premier League-t méltatta, leszögezve, hogy véleménye szerint már most is készen állna az angol bajnokságra, ám egy ideig még mindenképpen Olaszországban maradna: "Úgy vélem, hogy jó formában vagyok, s majd meglátom, hogy mit hoz a jövő. Az, hogy sokan érdeklődnek irántam, nagyon izgalmas számomra, s rendkívül motivál engem. A legnagyobb álmom az, hogy egy napon a Premier League-ben szerepelhessek, amire már most is 100%-ig készen állnék, ám úgy vélem, az a helyes, ha teszek még egy lépést, mielőtt Angliába igazolok."

Alfredo Pedullà Cristiano Giuntoli helyzetéről értekezett, állítása szerint pedig a Napoli sportigazgatója immár valóban már csak egyetlen lépésre van Torinótól, hiszen a minap nem vett részt Aurelio De Laurentiis klubelnök és Luciano Spalletti megbeszélésén, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag már csak felettesei engedélyére vár, miután meghozta döntését a váltásról. A forrás szerint egyébként az elmúlt hetekben több külföldi klub, egyebek mellett a Liverpool is megkereste a szakembert, aki viszont mindenképpen a Zebráknál akarta folytatni karrierjét, ami hamarosan valóra is válhat. 

Giovanni Albanese ugyancsak megerősítette a fenti, Giuntolira vonatkozó híreket, míg Marco Conterio szerint a szakember már a héten szeretne tárgyalásokba bocsátkozni De Laurentiisszel mielőbbi távozásának érdekében, a Napoli feje pedig várhatóan nem is fog különösebb akadályokat gördíteni eddigi jobbkeze búcsúja elé, akinek helyére már a jelöltje is megvan az Serie B harmadik helyén lévő Barinál dolgozó Ciro Polito személyében. 

A sportigazgatót 2024-ig, azaz további egy idény erejéig köti szerződés a dél-olaszországi gárdához, ahol évente bruttó 2 millió eurót keres, Nicolò Schira szerint pedig Giuntoli és jobbkeze, Giuseppe Pompilio egy 2026-ig szóló kontraktust köthetnek majd a Bianconerivel, ahol ekképp a következő három idényben fognak biztosan szerepet vállani a klub új sikerkorszakának remélt felépítéséből.