Scanavino: "A második hely és a két finálé a cél"

scanavino.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Scanavino a tegnapi, Napoli elleni mérkőzés előtt adott interjút az olasz médiának, melyben szót ejtett a klub sikeres fellebbezéséről és az ezzel kapcsolatos további tennivalókról, a Zebrák rasszizmus elleni kiállásáról, valamint a szezon céljairól is. 

"Természetesen nagyon örülünk annak, hogy a CONI Sportgarancia Testülete elfogadta a fellebbezésünket, és reméljük, hogy a pontlevonáshoz hasonló esetek tekintetében nem érnek bennünket újabb meglepetések a jövőben. Tiszta sor, hogy meg kell értenünk, hogy a bírói kar pár hónapja milyen megfontolások alapján hozta meg az eredeti döntést, a következő két-három hetet pedig emiatt ennek kielemzésével fogjuk tölteni. Úgy véljük, hogy ezt követően világosabban látjuk majd a helyzetünket, s meg tudjuk majd mondani, hogy később számíthatunk-e újabb, sporteredményeket érintő büntetésekre, vagy sem" – hangsúlyozta a DAZN munkatársának. 

"Egy ilyen meccsen teltháznak kell lennie a stadionban, ezért pedig elégedettek vagyunk amiatt, hogy a bíróság határozatának értelmében a Curva Sud mégis kinyithatott ma estére. Úgy gondolom, nem kell bemutatnom, hogy Olaszországban éppen a Juventus számított és számít a rasszizmus elleni küzdelem egyik élharcosának, értve ezalatt a múltkorihoz hasonló eseményekkel szembeni, gyors és határozott fellépést. Bár egy elszigetelt esetről volt szó, a rendelkezésünkre álló technika felhasználásával rögtön azonosítottuk a két elkövetőt, majd példás büntetésben részesítettük őket: a kiskorú személy tíz évig nem léphet majd be az Allianz Stadiumba, nagykorú társát pedig örökre kitiltottuk a létesítményből. 

Romelu Lukakuval kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy a magunk részéről mindent megtettünk a felelősök elmarasztalásáért, ugyanis álláspontunk rendkívül határozott a témát illetően: a rasszizmusra nincs mentség, a Juventus pedig a kezdetektől fogva élen jár a hasonló incidensek megakadályozására irányuló stratégia kidolgozásában, valamint annak végrehajtásában. Sajnáljuk, hogy a támadónak el kellett szenvednie a szóban forgó eseményeket, s a jövőben arra fogunk törekedni, hogy még kisebb valószínűséggel történjenek hasonló dolgok a stadionunkban. 

Minden sorozatot prioritásként kezelünk. A minap beszéltünk a srácokkal, átértékelve az elmúlt négy hónap eseményeit, ezért pedig itt is szeretnék köszönetet mondani a mesternek, a sportigazgatónak, valamint a játékosoknak azért, hogy ilyen éretten és professzionálisan kezelték a fennálló helyzetet. A Juventust a győzelemre építették, ebből fakadóan pedig alapvetőnek tartjuk, hogy versenyképes futballistáink legyenek, azonban ha a szezon egy pontján minden előjel nélkül a tabella alsó felébe kerülsz a harmadik helyről, rengeteg motivációt és kedvet vehet el tőled. 

Ezzel szemben a srácoknak sikerült megőrizniük jó szellemiségüket és akaraterejüket, néhány hónappal később pedig már ismét a tabella harmadik helyén állunk, ezen felül pedig bejutottunk az Európa-liga elődöntőjébe, ahogy a Coppa Italiában is a döntőbe jutásért fogunk pályára lépni az Inter elleni szerdai összecsapáson. A Bianconerinél egyértelmű cél, hogy minden sorozatban versenyben legyünk az idény utolsó szakaszában, ezt pedig eddig sikerült teljesítenünk. Reményeink szerint június elejére meg tudjuk majd szerezni az ezüstérmet a Serie A-ban, mivel a Napolit idén nem lehet legyőzni, míg a kupasorozatokban egyelőre a finálé elérése jelenti a célt" – összegzett Scanavino.