Calvo: "Elértük azt, amiért küzdöttünk"

calvo-juventus-gdm-gpo-ok.jpgA Juventus pénzügyi igazgatója, a CONI tárgyalását végig a helyszínről követő, majd ezután Lisszabonba utazó Francesco Calvo a tegnapi, Sporting elleni meccs előtt adott rövid értékelést az olasz médiának, szót ejtve a 15 pont visszaszerzéséről, az igazgatótanács továbbra is büntetés alatt álló egykori és jelenlegi tagjairól, valamint az ügy lehetséges lezárásairól is. 

"Az elmúlt két nap minden szempontból nagyon intenzív volt. Természetesen elsősorban a mai esti, hatalmas fontossággal bíró meccsre koncentráltunk, ma pedig szinte egész napunkat a várakozás tette ki. Várni sosem kellemes, különösen, ha egy ilyen horderejű dologról van szó, azonban annak ellenére is nyugodtan vártuk és fogadtuk az ítéletet, hogy az csak igen későn született meg az előzetes reményekhez képest" –  fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Nagyon sajnáljuk, hogy néhány érintett személy, például korábbi elnökünk, Andrea Agnelli, vagy egykori igazgatóink, Maurizio Arrivabene és Fabio Paratici továbbra sem tudták tisztázni magukat a vádak alól, nem is beszélve Federico Cherubiniről, aki jelenleg is a kötelékünkbe tartozik, s így is eltiltás alatt áll. Velük természetesen teljes körű szolidaritást vállalunk, azonban örülünk annak, hogy novemberben leköszönő igazgatótanácsunk egy része, ideértve Pavel Nedvědet, egykori alelnökünket is, sikeresen fellebbezett, bebizonyítva ezzel ártatlanságát. 

Ezzel párhuzamban az is nagy elégedettséget vált ki belőlünk, hogy többé már nem mi vagyunk az eljárás alperesei, valamint, hogy riválisaink immár teljes mértékben tisztában vannak a tabellán elfoglalt pozíciónkkal, ami azért is jó, mert ekképp a többi csapat számára is fennáll a tiszta, kiegyenlített verseny lehetősége a négy közé jutásért. Végre elértük azt, amiért hónapok óta küzdöttünk, ugyanis garanciákat szereztünk a jövőre nézve, s joggal reménykedhetünk abban, hogy a visszaszerzett pontok immár velünk is maradnak. 

Ma még nagyon korai lenne megmondani, hogy mi lehet majd az ügy végleges kifutása, már csak azért is, mert a Fellebbviteli Bíróságnak egyelőre nincsen meg a vádalapja egy esetleges elmarasztaló ítélethez. Most harminc nap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy közzétegyék ezeket, ami miatt jelenleg nem lehet találgatásokba bocsátkozni arról, hogy miként fog alakulni a tárgyalások dinaminkája és forgatókönyve. A magunk részéről továbbra is meggyőződésünk, hogy helyesen cselekedtünk, melyet a mai határozat csak megerősített. Az ítélet januári kihirdetése óta állandó párbeszédet folytatunk az illetékes szervekkel, mindezt pedig a legnagyobb tisztelettel tettük és tesszük" – összegzett Calvo.