Frattesivel és Donnarummával erősítene a Juve

frattesi_sassuolo.jpgAz olasz sportsajtó egyes képviselőinek tegnap közzétett hírei szerint a Juventus továbbra sem adta fel az olasz játékosok leigazolásának terén kitűzött céljait, a vezetőség pedig a nyáron jelentős lépéseket tervez tenni annak érdekében, hogy minőségi itáliai labdarúgókkal erősítse meg a csapat keretét. 

A La Gazzetta dello Sport értesüléseinek alapján az illetékesek szeretnék, ha a nyáron a Monzánál szereplő Nicolò Rovella és Filippo Ranocchia, illetve a Salernitana sorait erősítő Hans Nicolussi Caviglia is visszatérne Torinóba, mellettük pedig egy új olasz középpályást is megszereznének a Sassuolo idén remeklő futballistájának, Davide Frattesinek személyében. 

A milánói lap úgy tudja, hogy Frattesi mostanra a klub nyári bevásárlólistájának élére került, a vezetőség és Max Allegri pedig egyaránt szeretnék az együttes kötelékében tudni a huszonhárom esztendős játékost. A jelek szerint a középpályás maga is nyitott lenne a váltásra, s akár abban az esetben is elfogadná a Juve ajánlatát, ha a gárda jövőre egyetlen nemzetközi kupasorozatban sem indulhatna, miközben a Zebráknak maximum 25-30 milliót kellene fizetniük érte a Neroverdinek, míg fizetése alig haladná meg az 1 millió eurót. 

A Gazzetta biztos benne, hogy a Bianconeri a Bajnokok Ligája-szereplés nélkül képtelen lesz megtartani az Allegri által rendkívül nagyra tartott Adrien Rabiot-t, aki mellett Leandro Paredes is távozni fog a nyáron, így pedig szükségessé válik egy, az Öreg Hölgy iránt elkötelezett középpályás leigazolása, mely szerepkörre Frattesi tökéletes választás lenne, csatlakozva Manuel Locatellihez, Nicolò Fagiolihoz, Fabio Mirettihez, továbbá a fent említett, jelenleg kölcsönben lévő tehetségekhez. 

Fabiana Della Valle ugyancsak arról írt, hogy a Juventus az elmúlt napokban egyértelműen közölte a Sassuolóval, illetve Frattesi környezetével, hogy júniustól fogva ők is harcba szállnak majd az olaszért, aki egyébként tavaly nagyon közel állt ahhoz, hogy csatlakozzon az AS Romához, ám a transzfer végül kútba esett, miközben a fekete-fehérek inkább Paredest szerződtették az itáliai reménység helyett. 

Giovanni Albanese ezzel párhuzamban egy jóval meglepőbb fejleményről számolt be, leszögezve, hogy Wojciech Szczęsny szerződésének 2024-ben bekövetkező kifutása után a Juve elsősorban a két éve is üldözött Gianluigi Donnarummát szeretné megszerezni a lengyel portás helyére, aki állítólag maga sem zárkózna el a hazatérés lehetőségétől, miután számításai eddig nem igazán váltak be a PSG-nél. Bár a terv egyelőre rendkívül irreálisnak tűnik, Albanese szerint korántsem lehetetlen, hogy ha a Bianconerinek az elkövetkezendő másfél évben sikerül stabilizálnia anyagi és sportszakmai helyzetét, akkor komoly kérője lehet majd a még mindig remek korban lévő kapusnak.