Kicsoda Maurizio Scanavino?

uj_foni.pngMondhatni derült égből villámcsapásként érte a Juventus szurkolóit tegnap este, miszerint a klub teljes felsővezetése lemondott, élükön Andrea Agnelli elnökkel és bizalmi körével. A hírek szerint a felsővezetésből egyedül Arrivabene fog maradni, aki ideiglenesen fogja vezetni a klubot az átmeneti időszakban. A Juventus hivatalos közleményében olvasható, hogy a vezérigazgató szerepét Maurizio Scanavino fogja betölteni. A legtöbb - különösen magyarországi - juventino számára teljesen ismeretlenül hangzik Scanavino neve, így adja magát a kérdés, hogy ki ő, milyen múlttal rendelkezik, és hogyan kapcsolódik egyáltalán a Juventushoz? Az 1973-ban született szakemberről LinkedIn profilján túl többet is megtudhatunk a klub hivatalos honlapján.

"Maurizio Scanavino 1973-ban született, telekommunikációs mérnökként diplomázott a Torinói Főiskolán, mely tudását több iparág területén is kamatoztathatta (tanácsadás, autóipar és sajtó) Olaszországban és külföldön egyaránt. 

Karrierjét az Accenturnál kezdte, ahol tevékeny részt vett a digitális- és e-kereskedelem kiépítésében, 2004-ben csatlakozott a Fiat Csoporthoz, ahol szerepet vállalt a cég talpraállításában Sergio Marchionne vezetése alatt, mint a márka fejlesztéséséért felelős igazgató, felelősségi körébe tartozott a Fiat, Alfa Romeo és Lancia márkákkal kapcsolatos marketing és kommunikáció.

2007-ben a La Stampához csatlakozott, mint a lap digitális- és marketing igazgatója, ahol elsősorban a lap digitális portfóliójának bővítéséért felelt, majd három év után a Publikompass nevű hirdetéssekkel foglalkozó cég vezérigazgatója lett.

2013-ban a Secolo XIX-hez váltott, ahol vezérigazgatóként a La Stampával való összeolvadást dolgozta ki, mely az ITEDI nevű cég születéséhez vezetett, melynek szintén ő lett a vezérigazgatója. Ezt követően lekoordinálta az ITEDI összevonódását az Espresso Gruppóval, melynek következtében létrejött a GEDI Csoport, Európa egyik vezető lapkiadó-csoportja. Jelenleg a GEDI Gruppo Editoriale vezérigazgatója, ahol elkötelezetten dolgozik azon, hogy megerősítse a cégcsoport vezető pozícióját a digitális átállás terén, melybe beletartozik más cégek felvásárlása, valamint más egyéb befektetések is."