Újabb klub kerül vizsgálat alá a Plusvalenza-ügy kapcsán

dzsudlo.jpgFolytatódnak a nyomozások a tőkenyereség ügyében, a már korábban vizsgálat alatt álló klubokhoz a Tuttosport tegnapelőtti számának értesülései szerint a tavalyi bajnok Napoli is csatlakozhat, méghozzá a Victor Osimhen-ügylet révén, melynek során a nigériai támadó tekintélyes mennyiségű pénz mellett négy utánpótlás nevelt játékos (Orestis Karnezis, Claudio Manzi, Ciro Palmieri és Luigi Ligurio) játékjogainak állítólagos átruházása révén költözött Nápolyba.

Hamis könyvelés, a Napoli és ez által Aurelio De Laurentiis ellen vádat emeltek. A Juventus érdeklődéssel követi a tőkenyereség ügyében folyó vizsgálatok és perek újabb körének alakulását, különösképpen a tavaly történtek után, mert az elszenvedett büntetés módszereivel és rendszerével még mindig kínzó igazságtalanság érzését keltik a klub szerelmeseiben. A napokban megérkezett az értesítés a Napoli elnökéhez, melyben tájékoztatták az ellene folyó nyomozás lezárásáról, és a most már a Juventusnál dolgozó Cristiano Giuntoli esetleges érintettsége miatt még forróbbá válhat a hangulat.

A célkeresztben a 2020 nyarán megkötött Osimhen ügylet áll, melynek keretein belül a Lille egykori támadója Nápolyba tette át székhelyét. A hamis könyvelés vádja az elnökre és feleségére, Jaqueline-ra, a gyermekeikre, Edoardóra és Valentinára, valamint a Partenopei ügyvezető igazgatójára, Andrea Chiavellire vonatkozik. A jelen állapotok szerint Giuntoli egyelőre nem áll semmilyen módon a római bírák által végzett nyomozás középpontjában, így a Juventusnak nem kell tartani egy esetleges eltiltástól.

Jelenleg ez a szál egyelőre nem létező, de erre vonatkozóan biztosra nem mehetünk, mert ennek megítélése Giuseppe Chinè szövetségi ügyészen múlik, aki a következő időszakban kérvényezni fogja az ügyészségtől, hogy betekinthessen a nyomozati iratokba. Azonban még ha ezeket alaposan át is vizsgálja, a Juventus futballügyeiért felelős igazgató neve nem szerepelne a gyanúsítottak listáján, mert egyes információk szerint a Napolinál aláírási jogkörrel csupán az elnök, De Laurentiis és az ügyvezető igazgató, Chiavelli rendelkezik.