Bonucci hamarosan hosszabbít

bonucci_vs_toro.jpgAz ismert Juve-közeli újságíró, Romeo Agresti a minap egy fontosabb fejleményről számolt be a csapattal kapcsolatban, ugyanis a szakember tényként közölte, hogy a Bianconeri kapitánya, a harmincöt esztendős Leonardo Bonucci hamarosan szerződést hosszabbít majd az Öreg Hölggyel, s további évekre kötelezi el magát a klub mellett. 

Ugyan az elmúlt hetekben több pletyka is felröppent a veterán védő esetleges távozásával kapcsolatban, Agresti szerint ezeknek semmiféle valóságalapjuk nem volt, mivel a Zebrák mindig is számoltak Bonucci szolgálataival, aki maga is boldog Torinóban, ekképp pedig a feleknek közös érdekük volt a kontraktus előreláthatólag további egy szezonnal való megtoldása. 

Mint ismert, a futballista legutóbb 2019-ben hosszabbított az együttessel, ekkor pedig 2024. június 30-ig kötelezte el magát a fekete-fehérek mellett, míg az új megállapodás 2025. június 30-ig szólhat majd, ami azt jelenti, hogy Bonucci még legalább három évig a Juventus keretének oszlopos tagja maradhat, ha a felek is így kívánják. 

Agresti úgy tudja, hogy a labdarúgó és a vezetőség közötti szóbeli megállapodás értelmében a közelgő tárgyalások során a kontraktus feltételeinek módosítása is szóba kerülhet majd, ami ebből fakadóan hatással lehet a középhátvéd jelenleg nettó 6 millió eurós fizetésére is, ám e kérdéskörről az újságírónak egyelőre nincsenek bővebb információi. 

Leonardo Bonucci 2010 óta futballozik a Juventus kötelékében, mely csapatot ez idő alatt (egyetlen szezonnyi megszakítással) összesen 486 fellépésen szolált. Ezen találkozókon 36 gólt, illetve 10 gólpasszt írhattak fel a neve mellé, míg a jelenlegi évad során, ami egyúttal a játékos első idénye a Zebrák csapatkapitányaként, eddig 10 alkalommal kapott lehetőséget Max Allegritől, s 1 találatot szerzett.