Tardelli: "Ha Allegri megy, mindenkinek mennie kell"

marco_tardelli_allegri.pngA Bianconeri Monzától elszenvedett veresége nem meglepő módon nagy hullámokat kavart az olasz médiában, s a korábbiakkal ellentétben ezúttal szinte senki sem akadt, aki kiállt volna a csapat mestere, Massimiliano Allegri mellett, ugyanis a megszólaló véleményvezérek és szakértők többsége egyértelműen a tréner felelősségét emelte ki, ideértve a Juve ikonját, Marco Tardellit, valamint az Inter korábbi védőjét, Beppe Bergomit is. 

"Nem értek egyet azzal, hogy a játékosoknak kellene kivonulniuk bocsánatot kérni a szurkolók elé, mivel a keret véleményem szerint minden tőle telhetőt megtett a Benfica, vagy a Monza ellen, s nem a srácokon múlt, hogy ilyen pocsék elképzelések mentén kellett pályára lépniük, ami végső soron vesztüket is okozta" – fogalmazott Tardelli a RAI Sport kérdésére. 

"A problémák egészen máshol, mindenekelőtt a csapat sportszakmai felkészítésénél kezdődnek, ezért pedig először Max Allegrit kellene felelősségre vonni az eredményekért, bár ezzel együtt sem gondolnám, hogy a mester állása veszélyben lenne. Gondoljunk csak bele: ha ő menne, mindenkinek mennie kéne vele együtt, akik hozzájárultak kinevezéséhez, máskülönben a klub megint úgy fog járni, mint Andrea Pirlo esetében, illetve az ő szerepvállalását követő időkben" – értékelt az egykori középpályás. 

beppe_bergomi_allegri.jpg"A Juventus sosem játszott szép futballt, mivel a klub mottója alapján a torinóiaknak a győzelem az egyetlen, ami számít, ezért pedig úgy gondolom, hogy képmutatás volna a látványos játék hiányát számon kérni az együttesen. Max Allegrivel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy ő ugyanaz a szakember, aki a korábbiakban tevékenykedett az Öreg Hölgynél, hiszen semmit sem változott egykori önmagához képest, csupán elképzelései mellett haladt el az idő, ő viszont ennek ellenére is ragaszkodik ezekhez, még akkor is, ha semmilyen szempontból nem számítanak elegendőnek a sikerekhez" – jelentette ki Bergomi a Sky Calcio Club adásában. 

"Nemrég még azon az állásponton voltam, hogy jobb kivárni Allegri megítélésével, s bölcsebb, ha nem alkotunk ítéletet róla, azonban jelenleg már nehéz lenne védeni a szakember ténykedését. Ángel Di María most valami olyasmin gondolkodhat, hogy mégis milyen módon kerülhetett ide, s így lehet ezzel Paul Pogba és Leandro Paredes is, akik a nyáron kész játékosokként kerültek a Zebrákhoz, most azonban szembesülniük kell azokkal az áldatlan állapotokkal, amik a gárdánál uralkodnak" – zárta mondanivalóját az éles véleményeiről ismert szakértő.