Ravanelli: "Ez már nem a Juventus"

ravanelli.jpgA Juventus jelenlegi, erősen aggasztó helyzete rengeteg egykori legendát szólaltatott meg a csapatot körülölelő szituáció kapcsán, ugyanis mint ismert, a Bianconeri kiábrándító szereplése már most komoly kételyeket teremtett azzal kapcsolatban, hogy a csapat továbbjuthat-e majd a Bajnokok Ligája csoportköréből, vagy hogy sikerül-e kvalifikálnia magát a sorozat jövő évi kiírásába, a gondok pedig minden bizonnyal túlmutatnak a sok kritikát kapó játékosokon, vagy éppen az együttes vezetőedzőjén, Massimiliano Allegrin. 

Hasonlóan vélekedik a kialakult állapotokról a klub ikonja, a Fehér Toll becenévre hallgató, torinói karrierje során pedig 160 meccsen 69 gólt szerző Fabrizio Ravanelli is, aki egy tegnapi interjújában komoly csalódottságának adott hangot a Zebrákat övező helyzet miatt, kijelentve, hogy véleménye szerint még sosem volt akkora válság a klub történetében, mint most. 

"A Bianconeri történelmében természetesen voltak már szorult helyzetek és negatív pillanatok, azonban olyan még sosem fordult elő, mint most. Ez a csapat és ez a klub már nem a Juventus, és ezt nem szakértőként, hanem szurkolóként mondom. Csalódott vagyok és aggódom, mivel az együttes nagyon nehéz helyzetben van, ám mégsem reagál erre érdemben, ehelyett egyre lejjebb csúszik a szakadék felé.

Nem tudom, hogy Max Allegri-e a Juve legnagyobb problémája, mivel annak ellenére, hogy megvan a szerepe a kialakult helyzetben, a felelősség, mint mindig, most is megoszlik a mester, a játékosok, valamint a vezetőség tagjai között, miközben a keret nem 20 főből, hanem csupán 11-12 valódi labdarúgóból áll, a két állapot közötti különbség pedig több mint nyilvánvaló" – fogalmazott a La Stampa kérdésére. 

adani_su_allegri.jpgA Bobo TV ismert megmondóembere, Lele Adani ezzel szemben egyértelműen a livornói születésű szakembert tartja bűnbaknak a kialakult helyzet miatt, kijelentése szerint pedig a szurkolók egész egyszerűen nem bírják tovább a mester ámokfutását, mivel Allegri minden örömöt kiöl a drukkerekből nézhetetlen futballjával, miközben a klub gyakorlatilag egyetlen téren sem működik rendesen. 

"Az emberek ezt már nem bírják tovább. Allegri elsősorban saját magának árt ezzel a futballal, mellette azonban a Juve-drukkerek, s maga a klub is súlyos károkat szenvednek el ámokfutása miatt. A mester teljesen magára maradt, mivel egy rendkívül negatív erőzóna veszi körül őt, ami miatt mintha ösztönösen vonzaná magához a rossz dolgokat. A Monza ellen a Bianconeri borzalmasan játszott, még Di María kiállítása előtt is, egy átlagember pedig egyébként sem tudna pozitívumokat mondani a csapattal kapcsolatban Fabio Miretti játékán kívül. 

Van olyan játékos, aki jól teljesít? Van valami előrelépés, valami pozitív változás a labdarúgók mentalitásának és erőnlétének szempontjából? Van valami stratégia, valami terv a klubál, vagy a mesternél? Allegri azt mondja, hogy az együttesnek kussolnia és dolgoznia kell, majd a Monza elleni meccs előtt ad egy jó hosszú interjút, tele lózungokkal, a vereség után pedig Landuccin keresztül előáll a szokásos kifogásokkal, melyekkel mindenkit az orránál fogva vezet. Ezzel a viselkedéssel teljesen elidegenítette magától az őt korábban még kedvelő drukkereket, akik mostanra eljutottak arra a pontra, ahol már nem bírják tovább: Allegri gyakorlatilag a szart is kiverte belőlük" – összegzett Adani.