Cassano: "Allegri egy senki"

cassano_2022.jpgA Juventus és az Inter holnap esti rangadóját megelőzően több ismert szakértő és véleményvezér is kifejtette álláspontját a meccs esélyeiről, illetve a Bianconeri Derby d'Italiára árnyékot vető Bajnokok Ligája-búcsújáról, melynek keretein belül Andrea Barzagli, Antonio Cassano, valamint Daniele Adani is megszólaltak az olasz sportsajtónak nyilatkozva. 

"Meggyőződésem, hogy ha a Juve és az Inter döntetlent játszanak egymással, akkor kiírják magukat a bajnoki versenyfutásból, ebből kifolyólag pedig az a csapat is így jár, ami vereséget szenved majd. A Bianconerit már most tíz pont választja el a listavezető Napolitól, az pedig nyilván a Partenopeitől is függ, hogy ez a különbség fennmarad-e, ám ha a déliek jól szerepelnek az Atalanta ellen, s ha az Inter és a Juve közül valamelyik veszít, akkor a hátrány végképp behozhatatlanná válik" – vélekedett Cassano a Bobo TV adásában. 

"Ha fogadni kellene arra, hogy a két együttes közül melyiknek van nagyobb esélye a Scudettóért folyó harcba való visszatérésre, mindenképpen az Intert mondanám, hiszen a Juventus nekem egy erőtlen csapatnak tűnik, ami még akkor sem lenne képes beleszólni az aranyérem sorsába, ha vasárnap este megverné a milánóiakat. Nagyon ideges lettem, mikor a PSG elleni meccs másnapján azt láttam a sajtóban, hogy a Zebrák jól játszottak, emelt fővel távoztak a BL-ből, s hogy egy Európa-liga-győzelem megmentheti a borzalmas idényüket. Ezek csak hazugságok, amiket nem lenne szabad 11 millió Juve-drukker előtt hirdetni. 

Szégyen, hogy a Bianconeri a Maccabi Haifával játszotta legnagyobb rangadóját a csoportban, akiknél elvileg sokkal erősebbek nevek tekintetében, s hogy az izraeli gárda Benficától elszenvedett 6-1-es veresége az egyetlen oka annak, hogy a torinóiak egyáltalán indulhatnak az El-ben. A portugáloknak van egy kiváló mesterük Roger Schmidt személyében, miközben a Juventusnak nincs edzője. Allegri egy senki, aki csak ordibálni tud, ám egyetlen játékos sem hallgat rá. Szégyenteljes, hogy Max a sérüléseket használja alibiként, hogy magyarázatot adjon a rossz eredményekre. Ha lenne benne némi alázat, hátralépne egyet, s elhúzna az Öreg Hölgy közeléből, mert az, amit művel, már jó ideje nem edzőhöz méltó" – zárta szavait Cassano. 

barzagli_2022.jpg"A Derby d'Italián idén egyik csapat sem számít favoritnak, ám Dušan Vlahović visszatérése kulcsfontosságú lehet Allegri és a Juve számára. A Bianconeri legnagyobb gyengepontja a kiszámíthatóság, azonban a csapat rosszabb helyzetben is volt már mostanában. A meccs véleményem szerint a középpályán fog eldőlni: az az együttes, mely uralni tudja majd ezt a csapatrészt, a teljes mérkőzést meg fogja nyerni" – jelentette ki Andrea Barzagli a DAZN műsorában. 

"A fiatal játékosoknak mindenképpen lehetőséghez kellene jutniuk, mivel éreztetni kell velük, hogy fontos részei az együttesnek, ez pedig csak akkor biztosított, ha elegendő percet kapnak a mestertől. Személy szerint jól ismerem Nicolò Fagiolit, s azt kell mondanom, hogy az olasznak nagyszerű technikai képességei vannak, emellett pedig tudja, hogy milyen módon kell futballozni. Fabio Mirettivel jóval kevesebb tapasztalatom van, azonban ebben a korban a Juventusnál játszani egyáltalán nem könnyű, sőt, inkább egy hatalmas terhet jelent az ifjú tehetségek számára, főleg most, mikor a dolgok nem a várakozások szerint alakulnak, ami miatt követelmények is megnövekednek. Mindazonáltal jó látni, hogy újra vannak ilyen fiatalok az Öreg Hölgy keretében" – összegzett az egykori védő. 

lele_adani_2022_1.jpg"A Porto a Juventushoz hasonlóan elvesztette a BL-csoportkör első két meccsét, ám nem keresett kifogásokat, összeszedte magát, s megnyerte az utána következő négy találkozót, mellyel a kvartett élén végzett. Ha minden figyelem a pályán zajló eseményekre koncentrálódik, van esély a győzelemre, ehhez azonban valakinek ki kell állnia, s vállalnia kell a felelősséget az eredményekért. A Juve az elmúlt két idényben nagyjából hetven összecsapáson szerepelt Max Allegri irányítása mellett, ám nem tudnék felsorolni öt olyan mérkőzést, mikor valóban jól játszottak" – fogalmazott Lele Adani a Bobo TV-ben. 

"Egy ilyen kiesés után nem lehet kifogásokat kell keresni, hanem kussolni kell, s szégyellni kell magad. Mostanra gyakorlatilag semmi nem maradt abból a Juventusból, amit Antonio Conte annak idején felépített és sikercsapattá tett. Véleményem szerint ő lenne a legalkalmasabb arra, hogy jó útra terelje a Bianconerit, mivel ő képes lenne a keret minden tagját egyetlen szellemiség és cél alapján összeterelni és megszervezni, az eredményekért cserébe pedig csak egyetlen dolgot követelne futballistáiról: hogy haljanak meg a pályán, s hogy dolgozzanak végkimerülésig" – összegzett.