Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

paolo_montero_in_juve_psg.jpgA Juventus felnőtt csapaton kívüli alakulatai közül utolsóként Massimo Brambilla nemrég Next Gen névre átkeresztelt U23-as alakulata is megkezdte a maga bajnoki sorozatát, a Trento csapatát látva vendégül, és arattak 2:0-ás győzelmet, így jól szálltak be a küzdelmekbe. Egy távoli, kaput elkerülő szabadrúgással kezdett az ezúttal csíkosban, és 4-2-3-1-es felállásban pályára lépő hazai csapat, hogy aztán a 13. percben egy kísértetiesen olyan góllal szerezzenek vezetést, amilyet Neymar és Mbappé mutatott be Párizsban a PSG első találata során. Itt a csodagólpassz, Nikola Sekulov, a parádés gól pedig Samuel Iling nevéhez fűződik. A félidő utolsó harmadára feltámadt a vendég csapat, de vagy pontatlanok voltak a lövések, vagy Senkó Zsombor számára nem okozott gondot a hárítás.

A második félidőben aztán már hat perc is elég volt a gólhoz, egy középtájról előrevágott labda a büntetőterületen belül üresen találta Emanuele Pecorinót, aki a kapus felett a hálóba bólintott. A nyolcvanadik percig aztán helyzetek nélkül csordogált a meccs, de előbb a magyar kapus ejtett be majdnem egy könnyű labdát, majd a kidobás után azonnal a védők passzolták el magukat, és csak a hálóőr bravúrján múlott, hogy nem szépített az ellenfél. Ezzel azonban a meccs lényegi része le is zárult, semmi más nem történt. A srácok legközelebb a Pordedone vendégei lesznek.

A legifjabb garnitúra most is két találkát tudott le, egy hazai bajnokit az Atalanta ellen, majd az ifjúsági BL-ben ők is a Paris SG vendégei voltak. Nézzük időrendi sorrendben először a bajnokit. Bár a félidőben a 4-3-3-ban játszó hazaiak még 1:0-ás hátrányban voltak, végül sikerült 3:2-es győzelemmel zárniuk a mérkőzést. Az első játékrész utolsó percében Endri Muhameti a bergamóiaknak szerezte meg az előnyt, de az ihletett formában játszó Nicolò Turco az 51. percben egalizált. Ezek után Paolo Montero mester cserékkel rázta fel a csapatot, és ennek folyományaként Dean Huijsen már a Zebrák számára szerezte meg az előnyt.

Hasonló módon az Atalanta is változtatásokat eszközölt a pályán lévők között, és szegény gólszerző ezúttal a saját hálóját is bevette, bár a középhátvéd védelmében el kell mondani, hogy a megfelelő kapuba lőtt találata volt a nagyobb szó. Arról, hogy ne maradjon döntetlen a meccs, Andrea Valdesi gondoskodott, teljessé téve a védők dicsőségét ezen az összecsapáson. A következő fordulóban az U19 a Hellas Verona vendégeként gyarapíthatja majd tovább a pontjait. A Juve négyes holtversenyben vezeti a tabellát, az Atalanta a 17. jelen pillanatban.

A Bajnokok Ligájában a felnőttekhez hasonlóan vereséggel rajtolt a csapat, és az első félidei kilátástalan játékot az 5:1-es hazai vezetés kiválóan jellemezte, de a második játékidőben a 4-4-2-es hadrendben szereplő zebramezes gárda itt is feltámadt, és 5:3-ra kozmetikázta a végeredményt. Ilyes Housni már a harmadik percben bevette Simone Scaglia kapuját, míg a hetedik minutumban Warren Zaire-Emery duplázta meg az előnyt. Az első gól egy végtelenségig kijátszott tanári akció eredménye volt, a másodiknál pedig a francia fiú annyival volt gyorsabb, mint egy Ferrari egy Renault-nál, elvégre az egész félpályát befutotta a labdával úgy, hogy a védők a közelébe sem értek.

A 17. minutumban aztán Samuel Mbangula szorosabbá tette az állást, mivel egy oldalszabadrúgást a védők érthetetlen módon középre fejeltek, és a torinói köszönte szépen a lehetőséget. A 35. percben kis híján kiegyenlített a csapat, de a fejes mellé szállt, az ellenakcióból pedig megint a védelem mögé került a labda, és Housni nem hibázta el a ziccert. Az utolsó két percben aztán jött az igazi hidegzuhany, két kapott gól képében. Elsőnek Ismaël Gharbi, másodjára Pascal Noha Lemina talált utat a hálóba. Mivel mindegyik gól brutális védelmi hiba után született, így a mindig sziklakemény Monterónak lesz mit megtanítani a nebulóknak.

A hatalmas előny birtokában a franciák lelazsálták a második 45 percet, de a 77. minutumig így sem változott az állás, ekkor viszont Luis Hasa akkora szabadrúgás-gólt lőtt, hogy a szunyókáló hazai szurkolók is biztosan felébredtek. Ezt látva még Del Piero vagy Andrea Pirlo is elégedetten csettinthetett. Dean Huijsen két perccel később tizenegyesből tette még szorosabbá az eredményt, de ez volt az utolsó fekete-fehér töltény a fegyverben, hiszen ezen kívül már csak Giulio Doratiotto kiállítása színesítette a jegyzőkönyvet. A Benfica ellen ez a korosztály is javíthat majd.