Capello: "Milik nem fogja megoldani a Juve gondjait"

arek_milik.jpgA legendás olasz szakember, Fabio Capello a Juventus Sampdoria elleni meccsét követően igencsak éles szavakat mondott a csapattal kapcsolatban az itáliai média kamerái előtt, kijelentve, hogy a Bianconeri jelenlegi kerete gyengébb, mint mellyel a tavalyi idényben rendelkezett a csapat, ezen felül pedig kifejtette álláspontját Arkadiusz Milik esetleges leigazolásáról, továbbá a közelgő, Roma elleni rangadó kilátásairól is. 

"A Juventus rendkívül kevés minőséget mutatott a Sampdoria ellen, ezt felesleges lenne tovább ragozni. Erősen érződött, hogy ebből a csapatból elképesztően hiányzik Paul Pogba és Ángel Di María, melyet egyértelműen megmutatott, hogy még egy Sampdoria szintű együttes játéka is komoly kihívás elé állította az Öreg Hölgyet. A Juve összességében véve keveset tett a siker érdekében, a középpályások pedig pocsék produkciót nyújtottak, melynek alapján azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Zebrák visszatértek a tavalyi szintre, Allegrinek pedig ideje lesz elkezdeni imádkozni annak érdekében, hogy a sérültek minél előbb visszatérjenek" – szögezte le a Sky Sport 24 adásában. 

"Nem látok olyan registát, akinek szerződtetésével a Bianconeri játéka érdemi javuláson menne keresztül, emiatt pedig a csapat rendkívül nehéz helyzetbe keveredett. Ezen felül mindenképpen szót kell ejteni a támadókkal kapcsolatos pletykákról is, mivel hallottam, hogy újabban Arkadiusz Miliket emlegetik az Öreg Hölgy tekintetében, aki távolról sem az a játékos, aki bármilyen nemű különbséget jelenthet majd a pályán az alakulat számára. 

A lengyel egyszerűen nem egy olyan labdarúgó, akiről a Zebrák drukkerei álmodoznak, s akire a csapatnak szüksége lenne: pusztán egy jó játékos, aki hasznos vízhordó lehet az alakulaton belül, azonban semmi több, s emiatt nem érdemes csodát várni leigazolásától. Azok a futballisták viszont, akiket a fekete-fehérek megszereztek a mercato eddigi részében, kétségkívül javítanak a csapat minőségén, amennyiben egészségesek, ezért pedig nem is lenne szabad kihagyni őket a kezdőcsapatból. 

A Juve-Roma rangadó nagyon sokat jelent a Farkasok számára, hiszen a Giallorossi alapjaiban újult meg a nyáron, míg a Juve keretét alapvetően a tavalyi csapat adja, mely a sérülések miatt jelen pillanatban talán még rosszabb is, mint az előző szezonban. Ha vetünk egy pillantást a sérültlistára, azt látjuk, hogy Pogba és Di María mellett Chiesa is hiányzik, miközben a klub elvesztette de Ligtet és Chiellinit is. A szombati összecsapás elképesztően nehéz lesz a Bianconeri szempontjából, mivel a Romának mostanra sikerült megértenie, hogy miként érdemes futballozni, minőségük és sebességük felhasználásával pedig ennek alapján is fognak játszani. 

Természetesen sokat lehetne beszélni az olyan sztárokról, mint Zaniolo, Abraham, vagy Dybala, ám a csapatnak legalább ilyen fontos Leonardo Spinazzola jelenléte is, aki ugyan továbbra sem 100%-os, gyorsaságának és cselezőkészségének visszaszerzését követően kihagyhatatlan tagja lesz az együttesnek. Biztos vagyok benne, hogy a Roma nagy önbizalommal fog megérkezni Torinóba, ami a Juve állapotát tekintve érdekes meccset eredményezhet majd, ahol az igazán kicsi apróságok fognak dönteni" – összegzett Capello.