Beharangozó – a Sampdoria elleni meccs

1200px-u_c_sampdoria_logo_svg.pngEgymás után második héten játssza kedvenc csapatunk a forduló záró meccsét, ami azért jó, mert kellő motivációt jelenthet, hogy milyen kevés számú riválishoz lehet csatlakozni, akik még hibátlanok két forduló elteltével. Ezúttal a Stadio Luigi Ferraris gyepén lehet tovább gyarapítani a pontokat, a kezdés időpontja 20:45, a televízióban a SPORT 1 közvetíti, a játékvezető pedig Rosario Abisso lesz, akivel a Samp mérlege 2-1-2, a Juventusé 3-0-1, de a vereség a legutóbbi meccsen hazai pályán, a Benevento ellen jött össze, a 2020/2021-es szezonban, így ma különösen fontos lenne javítani.

Reményeink szerint a nap párharca a Bianconeri 22 éves csatára, Dušan Vlahović és a Blucerchirati torinói nevelésű hálóőre, Emilio Audero között fog zajlani. A szerb klasszis a tavalyi év első felében, még a Viola játékosaként harcban állt a gólkirályi címért, ám a téli mercato alatt az olasz rekordbajnokhoz igazolt, és ott már nem tudott annyira hatékony lenni, így a címet elorozta előle Ciro Immobile, de Dušan az első fordulóban egy duplával jelezte igényét a trónra. 

Az 1997. január 18-án született, indonéz származású Audero ezzel szemben két kapott góllal kezdte az idényt, az Atalanta ellen 2:0-ra elveszített mérkőzésen, ahol Tolói és Lookman vették be a kapuját. A Zebrák mezében egy Bologna elleni mérkőzésen játszott mindössze, de a Primavera-gárdában 62 alkalomból 20-on nem kapott gólt. A korosztályos válogatottakban rendszerint lehetőséget kapott. Tavaly 29 meccsen védte a genovai csapat kapuját, átlagban 88 percet játszott, és 2,9-es volt a védéseinek átlaga meccsenként, ez 64%-os hatékonyságnak felel meg. Volt kivédett tizenegyese is, a kapott góljainak átlaga pedig 1,7/mérkőzés. 2013-ban U17-es Európa-bajnokságon lett az olasz csapattal ezüstérmes.

Dušan Vlahović 36 összecsapáson szerepelt tavaly, 82 perces átlagos játékidővel. Négyszer került be a hét csapatába, 24 találatot ért el, ez 122 percenként jelent egy gólt, és 0,7 átlagot mutat. 3,3 esetben célozza meg a kaput találkozónként. 70%-ban passzol pontosan, és 73%-ban ülnek a hosszú indításai. Sikeres cselekben, fejpárbajokban és megnyert párharcokban is közel 50% a mérlege. A piaci értéke a Transfermarkt szerint 85 millió euró, a Fiorentina színeiben 108 meccsen 49 gólt ért el, csíkosban ez a mutató 22 meccs, 11 gól. Pályafutása során egyszer állították ki, és 17 sárga lapot kapott.

A vendég csapatban a mai napon nem léphet pályára Ángel Di María, Wojciech Szczęsny, Federico Chiesa, Kaio Jorge, Paul Pogba, Marley Akè, Arthur és Leandro Bonucci a hazaiaknál pedig Andrea Conti és Simone Trimboli. 

Romeo Agresti értesülései szerint a következő kezdőcsapat fut majd ki a gyepre: 

(4-3-3) Perin; Danilo, Rugani, Bremer, Alex Sandro; McKennie, Locatelli, Rabiot; Cuadrado, Vlahović, Kostić