Vlahović: "Elképesztő érzés Di Maríával együtt játszani"

vlaho_sass.pngMagabiztos, 3-0-s győzelemmel kezdte idei szezonját az olasz rekordbajnok, melynek ellenfele az Alessio Dionisi vezette Sassuolo volt. A mérkőzés egyik hősének kétség kívül a duplázó Dušan Vlahović bizonyult, aki két találattal vette ki a részét a Juventus diadalából. Míg első gólját a saját maga által kiharcolt büntető értékesítéséből szerezte, második találata Ángel Di María asszisztját követően született. A szerb támadó nem győzte dicsérni nyáron érkező csapattársának kvalitásait, emellett beszélt arról is, miszerint még nincs top formában, de gőzerővel dolgozik azon, hogy 100%-os állapotban legyen.

DAZN: Egész nyáron dolgoztál, hogy tökéletes formában érkezz meg a ma estére?

Dušan Vlahović: Igen, egész nyáron dolgoztam, de még nem vagyok 100%-os, mert volt egy problémám, melyből elég nehéz volt teljesen felgyógyulni. Ez a második 90 perces hivatalos mérkőzés a bajnokság vége óta. Játszottam 90 percet az Atlético ellen, de még nem vagyok 100%-os, melyet minél gyorsabban el szeretnék érni, hogy a csapat rendelkezésére állhassak, és további győzelmeket szerezhessünk.

D: A szemedre mutattál az első gólod után. Kinek szántad ezt az ünneplést? Mit jelentett?

DV: Egy barátomnak, aki sokat segített és mindig velem van. Emellett a családomnak, akik kijöttek a stadionba, hogy megtekintsék a mérkőzést.

D: Milyen érzés számodra egy olyan játékossal együtt játszani, mint Di María?

DV: Elképesztő érzés, hatalmas megtiszteltetés hozzá hasonló bajnokokkal játszani. Nagyon köszönöm neki a gólpasszt, remélem mások is kapnak tőle, és adnak is neki. Úgy gondolom jól működünk közösen, de a legfontosabb, hogy a csapat rendelkezésére álljál, mivel mindenek előtt az együttes győz, és csak ezt követően jönnek az egyének. Láthattad, milyen kiváló mérkőzést játszott, megérdemelte a tapsot mindenkitől, még a csapattársaitól is.

D: Milyen a viszony Kostić és közted?

DV: Jól érzem magam vele, természetesen ismerem őt, hiszen együtt játszunk a nemzeti válogatottban is. Mindig jó érzés, ha van valaki, aki a te országodból jött és a te nyelved beszéli. A többi csapattársammal is jól kijövök, jó gárdát alkotunk, s pozitív légkört alakítottunk ki az öltözőben, mely alapvető fontosságú, ha a kitűzött céljainkat el akarjuk érni. Ez csak a kezdet, győzelemmel szerettük volna indítani a szezont, ez sikerült, most nagy nyugalommal kell tovább haladnunk, de tisztában vagyunk az erősségeinkkel, együtt megyünk tovább az úton.

D: Allegri nem szeretne belőled gólkirályt csinálni, mivel a top támadó sosem nyer Scudettót.

DV: Már válaszoltam erre, a csapat az első, nem panaszkodnék, ha a Juventus lenne a bajnok, de nem lennék gólkirály. Csak a csapat számít, és örülnék a Scudettónak. Ha le kellene mondanom valamiről, az a gólkirályi cím a Scudettóért cserébe. Ezen dolgozunk, és ma sem rúgtam volna gólt, ha nem élveztem volna a csapat támogatását.