Bremer: "Nem tekintek magamra Chiellini örököseként"

bremer_dazn.jpgA Juventus új brazil középhátvédje, Gleison Bremer a minap rövidebb interjút adott a DAZN olasz adásának, melynek keretein belül néhány, Bianconerivel kapcsolatos benyomásáról szót ejtve értékelte a klubnál fennálló környezetet, kiemelte egyes csapattársainak nagyszerűségét, valamint beszélt arról is, hogy vajon három-, vagy négy fős védelemben kell-e majd szerepelnie Massimiliano Allegri kezei alatt. 

"A Juventushoz való megérkezésemet követően leginkább az nyűgözött le, hogy mennyi professzionális, munkánkat segítő gép, valamint mennyi fantasztikus, bajnoki jellemzőkkel bíró játékos vesz körül engem, s hogy ennyi ember figyeli nap mint nap teljesítményemet, valamint értékeli ki munkámat. Mindez természetesen nem gyakorol irreálisan nagy nyomást rám, sőt, őszintén szólva jó is, hogy mindig vigyáznak rám és figyelnek produkciómra, s mindig van mit csinálnom, mivel valaki állandóan próbál tanácsokat adni nekem, s nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a megfelelő úton járjak" – fogalmazott a huszonöt éves labdarúgó a csatorna munkatársának. 

"Úgy vélem, hogy önök, újságírók sokkal többet beszélnek arról, hogy milyen kapcsolatban álltam egyes klubokkal, például az Interrel azt megelőzően, hogy a Bianconeri leigazolt volna engem. Nem titkolom, hogy sok csapattal tárgyaltam, ezen együttesek között pedig természetesen olasz gárdák is voltak, azonban ezen megbeszélések nem igazán befolyásolták alapvető elképzeléseimet. A mercato kezdetén még csak az volt biztos, hogy elhagyom a Torinót, azt azonban nem tudtam, hogy hol fogom folytatni, ám most már a Juventusnál vagyok, s innentől kezdve csak és kizárólag ezzel kell foglalkoznom. 

Giorgio Chiellini azt tanácsolta nekem, hogy ne hagyjam magam mások által befolyásolni, s álljak ellent annak, ha rám akarnak kényszeríteni valamit. Úgy vélem, hogy egy valóban erős játékos 3, 4, sőt akár 1 fős védelemben is megállja a helyét (nevetés – a szerk.), a brazil válogatott pedig általában négy védővel áll fel, emiatt pedig alapvetően fontos lenne, hogy ebben a hadrendben is eredményesen szerepeljek. Giorgio természetesen semmi olyasmit nem mondott nekem, hogy engem tekint örökösének, s én sem gondolok magamról hasonlókat: a védő csupán annyit közölt velem, hogy rendkívül erősnek tart, én pedig a magam részéről már azzal is elégedett lennék, ha csak feleannyit érnék el a Juventusnál, mint ő, aki történelmet írt a klubnál. 

Max Allegri azt kérte tőlem, hogy mindig próbáljak meg alkalmazkodni a csapat aktuális szisztémájához. Tisztában vagyok vele, hogy éberebbé kell válnom, s jobban kell majd olvasnom a játékot, azonban mi nem az egyes technikai szempontokon, például az emberfogás fejlesztésén, hanem a taktikai tudnivalókon dolgozunk. Mivel a szezon rendkívül hosszú, nem zárhatjuk ki, hogy időnként a háromvédős felállást is bevetjük majd, mely hadrendben mindig is a bal oldalon szerepeltem, emiatt pedig nem okozna gondot, ha ismét itt kellene pályára lépnem. 

Dušan Vlahović egy erős és jó csatár, s biztos vagyok benne, hogy sok gólt fog szerezni az előttünk álló idényben, de azért nem bánok vele finoman a közös edzéseken, s nem figyelek arra, hogy sikerélményt okozzak neki, mivel nekem egyedül testi épségére kell vigyáznom. Paul Pogba egy remek srác, aki mindig boldogságot sugároz magából, s természetesen már nekem is adott becenevet, mivel újabban csak Tábornoknak szólít. Remélem, hogy minél előbb visszatérhet majd közénk, mivel egyértelmű, hogy a nagyobb sikerekhez rá is szükségünk lesz, s nem csak képességei, hanem a személyiségével járó hatások miatt is" – összegzett Bremer.