de Ligt: "Mindig a szívemben lesztek"

de_ligt_farewell.jpgA Juventustól a Bayern Münchenbe igazoló ifjú holland középhátvéd, Matthijs de Ligt a tegnapi nap folyamán hivatalos oldalán keresztül intett búcsút a Bianconerinek, megköszönve a klubnak a Torinóban töltött éveket, emellett pedig természetesen új együttese számára is nyilatkozott, kijelentve, hogy a müncheniek hatalmas klubnak számítanak, s hogy nagyon büszke amiatt, hogy csatlakozhatott hozzájuk. 

"Eljött az idő, hogy lezárjam pályafutásom egy nagyon szép fejezetét. Hatalmas köszönet illeti meg a teljes Juventust, ezen belül is az együttesnél lévő családot, azaz a klub vezetőségét, a velem foglalkozó mestereket, a mellettem szereplő csapattársakat, a stábtagokat, illetve a szurkolókat is azért a nagy szeretetért, melyet irántam tanúsítottak. Megtiszteltetés volt veletek küzdeni, s ezért a csapatért játszani. Mindig a szívemben lesztek" – fogalmazott a közösségi média felületein megosztott üzenetében. 

A labdarúgó ezt követően magától értetődő módon a Bayern München hivatalos oldalának adott rövid interjújában is kifejtette gondolatait az átigazolásról: 

"Nagyon boldog vagyok, hogy a mai naptól fogva ennek a nagyszerű együttesnek a tagja lehetek. A Bayern München Németország legsikeresebb és legnagyobb, valamint Európa és a világ egyik legjelentősebb klubja, emiatt pedig büszke vagyok amiatt, hogy itt folytathatom pályafutásomat. Már az első pillanattól fogva éreztem az irántam mutatott őszinte megbecsülést a sportvezetők, a mester, valamint az igazgatótanács részéről, ami maximálisan elkötelezetté tett a Bayern mellett, s meggyőzött arról, hogy itt kell szerepelnem a továbbiakban. 

A Bayern München egy kiválóan menedzselt klub, mely rendkívül nagy, ambiciózus célokkal rendelkezik, emiatt pedig hihetetlenül örülök annak, hogy mostantól közösen folytatjuk tovább utunkat, s együtt írhatunk új lapokat a magunk történetébe. Úgy vélem, hogy új alakulatomnál hasonló felfogásban játszom majd, mint az Ajax kötelékében, ami az alapokhoz való visszatérést jelenti számomra a Juventusnál megtapasztalt stílus után.

Olyan védőnek tartom magam, aki szereti, ha nála van a játékszer, s aki kedveli a nagyobb erőt és gyorsaságot igénylő futballt. Az utóbbi hetekben folyamatosan éreztem a mester szeretetét és elismerését, ami nagyon fontos szempont volt döntésem meghozatalában. Természetesen a Bayern München történelme, valamint a klub népszerűsége és nagysága sem volt utolsó szempont, ezen tényezők összessége miatt pedig hatalmas boldogságot érzek azért, hogy most itt lehetek" – összegzett de Ligt.