Di María: "Mindent bele fogok adni a Juventusért"

angel.jpgA Juventus friss igazolása, a klub által tegnap este hivatalosan is bejelentett Ángel Di María a tegnap esti órákban rövidebb interjút adott a Bianconeri hivatalos YouTube-csatornájának az Öreg Hölgy labdarúgójaként, melynek keretein belül rövidebben értékelte Torinóba érkezésének állomásait, fényt derített arra, hogy miért esett választása a 22-es mezre, illetve nem feledkezett meg egy, a szurkolók részére megfogalmazandó üzenetről sem. 

Üdvözlünk a Juventusnál, Ángel! Ez egy új kaland kezdete számodra. 

"Ez így van, s mindenekelőtt nagyon szépen köszönöm a nekem járó fogadtatást. A Juventushoz való igazolás egy új lépést jelent karrieremben, s nagyon boldog, valamint rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy itt lehetek. Az első pillanattól fogva, mióta igent mondtam a klub ajánlatára, valamint az első napomon is azt tapasztaltam, hogy az Öreg Hölgy környezete olyan, mintha egy nagy család ölelne át téged, mivel mindenben szeretnének az ember kedvében járni, ami természetesen hallatlanul boldoggá tesz engem."

Mit jelent számodra, hogy ismét egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhattál? 

"Magától értetődő módon mindent, vagyis az elképzelhető legtöbb dolgot, mivel azon országokban, ahol megfordultam, mindig az adott nemzet legjobb csapatának szerelését öltöttem magamra, s egy olaszországi kaland még hiányzott pályafutásomból. A Serie A legkiemelkedőbb együttese kétségkívül a Juventus, emiatt pedig nagyon izgatott voltam, mikor megtudtam, hogy itt fogok futballozni a jövőben, s nagyon vártam, hogy megérkezhessek Torinóba. Tisztában vagyok vele, hogy a Bianconeri az elmúlt idényben nem tudta megnyerni a Scudettót, s hogy emellett a Coppa Italiában is kudarcot vallott, ezért pedig még nagyobb motiváció dolgozik bennem azért, hogy minden lehetséges serleget begyűjtsek az alakulattal, ami nagyban befolyásolta döntésemet is. Összességében elmondhatom, hogy elsősorban ezen kihívás szépsége miatt mondtam igent a Juvénak."

Mekkora személyes kihívást tartogat számodra, hogy megismerd Olaszországot, valamint a Serie A légkörét, életed során első alkalommal? 

"Mindig minden szempontot igyekszek a fejemben tartani. Minden egyes évben fejlődni szeretnék, s jobbá akarok válni valamilyen téren. Azért jöttem ide, hogy tovább haladjak ezen az úton, hogy még több gólpasszt osszak ki, még több találatot szerezzek, s még több trófeát emelhessek a magasba. Úgy vélem, egész karrierem során az motivált, hogy minél több címet hódítsak el, ebből kifolyólag pedig a Bianconerinél is ezt fogom megcélozni. Egy olyan nagy klubhoz igazolni, mint a Juve, természetesen lehetőséget is teremt erre, én pedig ennek alapján erősen bízom benne, hogy képes leszek végrehajtani elképzeléseimet."

Melyik mezszámot választottad, és miért? 

"A 22-es mezszámot, s mondhatni, hogy ismételten, mivel a Real Madrid kötelékében szintén ezt a jelölést viseltem, s egy kicsit talán azért is esett rá a választásom, mert a Bajnokok Ligája megnyerésére emlékeztet. Pontosan tudom, hogy a Juve nagy ambíciókkal rendelkezik, s többek között meg akarja nyerni a BL-serleget is, melyért minden egyes évben harcba száll. Mikor megtudtam, hogy a szerelés jelenleg gazdátlan az együttesnél, nem volt kérdés számomra, hogy ebben szeretnék majd futballozni. Az Öreg Hölgy meze egyébként is fekete-fehér, mely kombinációt a feleségem is nagyon kedveli, míg legidősebb lányom 22-én született, ekképp a helyzet kissé összetettebb, mint amilyennek elsőre tűnik."

Mit ígérnél, vagy üzennél a szurkolóknak, akik a közösségi média különböző felületein máris megőrülnek érted? 

"Úgy vélem, hogy az egyetlen dolog, amit megígérhetek a szurkolóknak, az, hogy minden erőfeszítésemmel, szükséges áldozatommal, valamint győzelemre törekvő mentalitásommal is a sikerek elérésére fogok összpontosítani, s hogy igyekszem majd annyi trófeához hozzásegíteni a Juventust, amennyihez csak tudom. Ezen kívül kijelenthetem, hogy mindent bele fogok adni a pályán, ahogyan karrierem során mindig is tettem, így a drukkerek biztosak lehetnek benne, hogy engem sosem fognak látni lazsálni, mivel az elhivatottság egyetlen pillanat erejéig sem hiányzik majd belőlem. Remélem, hogy csapatommal minden elérhető kupát bezsebelünk majd az előttünk álló idényben, s akkor mindannyian elégedettek leszünk" – összegzett Di María.