HIVATALOS: Di María a Juventusnál folytatja

di_maria.pngHivatalosan is véget ért a Juventus idei mercatójának eddigi leghosszabbra nyúló szappanoperája, ugyanis a Bianconeri néhány perccel ezelőtt közösségi médiás felületein, valamint weboldalán is bejelentette, hogy leigazolta a Paris Saint-Germaintől ingyen távozó veterán argentin klasszist, Ángel Di Maríát, aki a megbízható hírforrások szerint mindössze egy évre kötelezte el magát Torinóban, ahol 6 millió eurót tehet majd zsebre, míg ügynökei a fekete-fehérek által publikált adatok szerint 1,3 millió eurós sikerdíjban részesülnek az üzlet tető alá hozása miatt. 

A klub közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Egy olyan játékos, akit senkinek sem kell bemutatni. 

Egy világklasszis támadó, aki olykor kivételes gólokat lő, olykor pedig fantasztikus gólpasszokat oszt ki csapattársainak, s aki képes motorja lenni együttese minden egyes akciójának. 

Az elmúlt években a Bajnokok Ligája megmérettetésein 22 gólt szerzett, illetve 32 alkalommal szolgált ki más futballistákat, mellyel több találatban vállalt kulcsszerepet, mint bárki más a sorozatban ez idő tájt. 

Egy győztes, rangos trófeákat magáénak tudó bajnok, aki előbb a Benficában, majd a Real Madridban, legutóbb pedig a PSG-ben nyert meg fontos serlegeket. 

Az argentin válogatott alapembere, aki 2008-ban olimpiai aranyérmet szerzett Pekingben, 2021-ben pedig a Copa Américát is elhódíthatta az Albicelestével. 

Egyike azon labdarúgóknak, aki 2010 óta a legtöbb gólhoz járultak hozzá egy kulcspassz révén, mivel az általa szerzett 131 asszisztnál csak Thomas Müller (149), valamint Lionel Messi (174) neve mellé jegyezhettek fel több gólt érő átadást. 

Egy olyan játékos, aki állandóan robotol a pálya szélén, akinek lábain szinte dalra fakad a labda, aki villámsebességével minden védőt képes megforgatni, a szélső fogalmát pedig gyakorlatilag a színtiszta költészet szintjére emeli, s aki minden egyes alkalommal, mikor begyújtja a rakétákat, vagy egy csodálatos villanással izgalmasabbá teszi a meccset, elvarázsolja a szurkolókat. 

Egy olyan futballista, aki soha nem fogja vissza magát, s aki mindig mindent belead, amit csak tud: gyorsaságot, elkötelezettséget, fáradtságot nem ismerő akaraterőt, klasszist, vagy éppen karizmát – és természetesen szívet, amit minden egyes gólöröm idején megmutat a világnak. 

 Ő Ángel Di María. És ő mostantól a Juventus játékosa. 

 Bienvenido, Fideo!"

A harmincnégy esztendős labdarúgó, akinek piaci értéke a mértékadónak vélt Transfermarkt szerint 12 millió eurót tesz ki, 2007-ben mutatkozott be az európai futballban a Benfica színeiben, ezt követően pedig megjárta a Real Madrid, majd a Manchester United kötelékét is, mielőtt az angol gárdától 2015 nyarán a PSG-hez igazolt volna, ahol hét szezon alatt 295 fellépésen 93 gólt, illetve 119 gólpasszt írhattak fel a neve mellé. 

Di María karrierje során a nemzetközi klubfutball szinte összes jelentősebb serlegét elhódította, ugyanis a Benficával portugál bajnok, illetve kétszeres ligakupa-győztes lett, a Real Madrid szerelésében kétszer nyerte meg a Copa del Rey, s egyszer-egyszer a Spanyol Szuperkupa, a La Liga, az UEFA-szuperkupa, valamint a Bajnokok Ligája küzdelmeit, míg a PSG kötelékében négyszeres francia kupa-és ligakupa-győztesnek, illetve ötszörös francia bajnoknak mondhatja magát. Bár az argentin válogatottban sokáig nem termett babér számára, az utóbbi évek e téren is elhozták a sikert neki, ugyanis 2021-ben Copa Américát nyert nemzeti együttesével, nemrég pedig az Olaszország elleni Finalissimán is diadalmaskodott, mely döntőkben egyébként mind a kétszer az ő találatával dőlt el a meccs lényegi része. 

A klub az alábbi videót publikálta Ángel Di María érkezésének alkalmából: