Cassano: "Eszem ágában sem lenne leigazolni Zaniolót"

nicolo_zaniolo_2022_roma.jpgAz egykori olasz csatár, az utóbbi években ismert megmondóemberré váló, s a Juventust igen gyakran éles kritikával illető Antonio Cassano a minap a Bianconeri legújabb kiszemeltjéről, Nicolò Zaniolóról értekezett, aki véleménye szerint egyáltalán nem számít erős labdarúgónak, s bevallotta, hogy ő maga sem kedveli a több poszton is bevethető olasz játékát. 

A korábban egyebek mellett az Inter, az AS Roma, valamint a Real Madrid kötelékében is megforduló botrányhős futballista ezt követően arról is beszélt, hogy Zaniolo értéke közel sem éri el a Farkasok által követelt 50 millió eurót, s hogy ebből kifolyólag egy épeszű topcsapat nem is gondolkodna el szerződtetésén, főleg nem azon, hogy egyik fő célpontjának teszi meg őt. 

"Olvasom az olasz médiát, valamint a szurkolói véleményeket, s időről-időre kénytelen vagyok szembesülni azzal az állásponttal, miszerint Nicolò Zaniolo egy erős futballista. Mit is jelent erősnek lenni a modern labdarúgásban? Nos, bár erre a kérdésre én magam sem tudnék pontos és egyértelmű választ adni, abban egészen biztos vagyok, hogy egy olyan játékost, aki nem képes különbséget jelenteni az egyes meccseken, nem lehet erősnek titulálni" – szögezte le a Bobo TV legújabb adásában. 

"Zaniolóban egyszerűen nincs meg a kellő minőség ahhoz, hogy topjátékosnak nevezzük őt, s bevallom, én magam sem szeretem futballját. Őszintén szólva nem is értem, hogy a Juventus miért akar egy ilyen jelentős, nagy összegű beruházást végrehajtani a Roma labdarúgójának megszerzésével, mivel Nicolò korosztályából vannak sokkal jobb, erősebb, és tehetségesebb játékosok is, mint az olasz. 

A minőség olyan tényezőktől függ, mint hogy valaki hogyan vesz le, vagy továbbít egy labdát, Zaniolónak azonban nincsenek ilyen kifinomult képességei. Ha éppen egészséges fizikailag, minden kreativitást mellőző, lapos, középre tartó lövéseket ad le a kapura, miközben nem tud cselezni, s nincsenek túlzottan okos ötletei sem, mivel mindent fizikai erőfölényének kamatoztatásával szeretne megoldani a mezőnyben. 

Ha a Juventus vezetőségében ülnék, eszembe se jutna leigazolni egy ilyen középszerű labdarúgót, főleg nem az irreálisan magas 50 millió euróért, melyet a jelek szerint még a nem túl józan gondolkodású Öreg Hölgy is rendkívül soknak tart. Számomra teljesen őrült ötletnek tűnik, hogy a Bianconeri Zaniolóban gondolkodik, mivel az immár biztos érkezőnek számító Ángel Di María egy egészen más szintet képvisel, ráadásul nagyjából ugyanazon a poszton szerepel, mint az olasz" – zárta gondolatmenetét Cassano.