Lotito: "Sergej a pénzt választja a karrier helyett"

lotito_sms.jpgMint ismert, a Juventus egyik kiemelt célpontja, Sergej Milinković-Savić az olasz média legutóbbi hírei szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy elfogadja a szaúdi Al-Hilal ajánlatát, s a közel-keleti országba igazoljon hatalmas fizetésért cserébe, a Lazio elnöke, Claudio Lotito pedig a minap maga is szót ejtett az üzletről, kijelentve, hogy az a játékos, aki az araboknál folytatja, minden bizonnyal a pénzt választotta a karrier helyett, s nyíltan beszélt arról, hogy a futballista egyértelműen az elengedését kérte tőle. 

"Nem tudom pontosan, hogy valóban érkezett-e ajánlat Szaúd-Arábiából, ám a munkatársaim azt mondták, hogy a hír igaz, s a megkeresés jóval kedvezőbb a játékos, mint a klub szempontjából. Annyi bizonyos, hogy Sergej nemrég az elengedését kérte tőlem, arra hivatkozva, hogy már nyolc éve a Laziónál van. Úgy vélem, hogy kapcsolatunk tekintetében nem állnak fenn közöttünk gondok, a váltás pedig elsősorban lelki szükségletnek számít a középpályás szempontjából. A fő problémát nem a pénz jelenti, hanem az, hogy Milinković-Savić immár egy másik környezetben szeretne futballozni" – szögezte le a Tag24 munkatársának. 

"Nem világos számomra teljesen, hogy Sergej miért választaná éppen Szaúd-Arábiát, mivel ha valaki ide igazol, akkor csak a hatalmas fizetés motiválja, s az illető minden esetben a pénzt választja a karrier helyett. Azt viszont már tőle kellene megkérdezni, hogy miért gondolja jó ötletnek azt, hogy itt szerepeljen. A magunk részéről az utolsó pillanatig arra törekedtünk, hogy megtartsuk csapatunk egyik fontos láncszemét, ám ha valaki arra kér, hogy személyes indokokból kifolyólag engedjem távozni, nem igazán tehetek mást. 

A Lazio hajlandó lett volna meghosszabbítani Milinković-Savić szerződését, s konkrét törekvéseink voltak arra, hogy új kontraktust kössünk a labdarúgóval. Személyes szinten remek kapcsolatban állok a játékossal, ám azt csak és kizárólag ő döntheti el, hogy milyen úton akar haladni, s hogy mit szeretne kezdeni az életével. Sergej a napokban felhívott, s már-már könyörgött azért, hogy engedjem el. Ezen a ponton véget ér az én felelősségem, s minden az adott futballistán múlik. 

Egészen addig nem vagyok hajlandó foglalkozni a szaúdiak, vagy bárki más ajánlatával, amíg a játékos alá nem írt az új klubjához, mi pedig nem kaptuk meg az érte követelt átigazolási összeget. Amíg Sergejnek élő szerződése van a Lazióval, a saját futballistánkként tekintünk rá, ám amint megszűnik a megállapodás érvényessége, mehet, ahová szeretne. Korábban már megígértem neki, hogy amennyiben kapunk érte egy tisztességes megkeresést, nem fogunk akadályt gördíteni a távozása elé. A pletykált ajánlat csak valamivel kevesebb az általunk elképzelt 50 millió eurónál, ha pedig a konkrét összeg is ennyi lesz, eleget fogok tenni a vállalásomnak" – összegzett Lotito.