Moggi: "Koulibaly csatlakozása nem lenne árulás"

kalidou-koulibaly.jpegA Juventus egykori általános igazgatója, Luciano Moggi a klub legújabb kiszemeltjének számító Kalidou Koulibaly-val kapcsolatos legújabb fejleményekre reagálva a tegnap esti órákban rövidebb értékelést tett az olasz médiának, melynek keretein belül szót ejtett az Öreg Hölgy, illetve a szenegáli játékos előtt álló lehetőségekről is. 

Az egykori sportvezető szerint a futballista számára egyértelműen a Bianconeri jelentené a legideálisabb célállomást, amennyiben idén nyáron nyolc évet követően búcsút intene a nápolyi alakulatnak, ebbéli véleményéhez pedig hozzátette, hogy a szurkolóknak ma már nem feltétlenül kellene elvárniuk a végsőkig kitartó hűséget egyes labdarúgóktól, mivel már elmúltak azok az idők, mikor ez bevett szokásnak számított. 

"Nem hiszem, hogy a mai [az interjú tegnap este készült – a szerk.] találkozó döntő lehet a Kalidou Koulibaly-ügy megoldásának szempontjából, mivel biztos vagyok benne, hogy a legújabb fejleményeket észlelve a Napoli megpróbál majd egy újabb ajánlattal előrukkolni a futballista számára, annak reményében, hogy a védő meggondolja magát, s az esetlegesen kedvezőbb feltételeket látva mégis meghosszabbítja szerződését a klubbal" – jelentette ki a Radio Bianconera állandó műsorában, a Cose di Calcióban. 

"Ezzel együtt természetesen kizártnak tartom, hogy ha a játékos nem ír alá új megállapodást az Égszínkékekkel, akkor Aurelio De Laurentiis hagyni fogja, hogy jövőre ingyen veszítse el egyik legnagyobb értékét, emiatt pedig Koulibaly jó eséllyel még idén elhagyja a Partenopeit, karrierjének szempontjából pedig minden tekintetben a Juventus lenne a lehető legmegfelelőbb alternatíva számára. 

Az, hogy a szenegáli csak azért fog nemet mondani a Bianconerinek, hogy ne váltsa ki a Napoli-drukkerek haragját, csupán szurkolói feltételezés. A valóság egészen más képet fest a modern futballban, hiszen a sportág világában többé nincsenek Francesco Tottik, vagy Alessandro Del Pierók. Éppen ezért gondolom úgy, hogy ha Koulibaly nem egyezne bele a szerződéshosszabbításba, lelkiismeret-furdalás nélkül írna alá a torinóiakhoz, ugyanis a Juventusnál még hosszú évekig megbecsülnék őt" – zárta meglátásait Moggi.