Galeone: "Arnautović és Pau Torres remek vételek lennének"

pau_torres.jpgMassimiliano Allegri egykori mestere, illetve közeli barátja, a belsős információiról ismert Giovanni Galeone a minap ismételten nyilatkozott az olasz sportsajtónak a Juventus mercatóját érintő kérdésekről, elmondása alapján pedig a Bianconeri trénere nem igazán szokta meghallhatni tanácsait, azonban véleménye szerint a csapattal korábban öt Scudettót szerző szakembernek nincs is akkora beleszólása az átigazolási piac eseményeibe, ahogy azt pletykálják. 

"Természetesen szoktam tanácsokat adni Max Allegrinek, azonban nem hinném, hogy meghallgatja ezeket. A mercato előtt három labdarúgót ajánlottam a figyelmébe: Kalidou Koulibaly-t, Kristjan Asllanit, valamint Sergej Milinković-Savićot. Egyikük túlzottan sokba került, másikukat elvitte az Inter, míg a harmadik játékos tekintetében nem igazán tudom, hogy mi volt az érdeklődés hiányának oka. Igazság szerint azzal sem vagyok tisztában, hogy Allegrinek mekkora beleszólása van az átigazolási ügyekbe, azonban ha nincs túlzottan sok, akkor meg kellene kapnia a jogot arra, hogy kéréseket intézzen a vezetőséghez, különben megint csak őt fogják hibáztatni a rossz keretkialakításból fakadó eredmények miatt" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Ha a mercato ma érne véget, a Juventus ismételten csak a Bajnokok Ligája-helyek valamelyikéért küzdhetne az új szezonban. A tavalyi évben Max valóságos csodát hajtott végre azzal, hogy ezzel a kerettel bejutott a legrangosabb európai kupasorozatba, s hogy egy ideig még a Scudettóért is harcban volt az együttessel. Jelen állás szerint a Bianconeri maximum a negyedik-ötödik helyet foglalja el a mezőny erősorrendjében, mivel az Inter, a Milan, valamint a Napoli egyértelműen előtte járnak, s én nem becsülném le a Romát sem. 

A védelem helyzetének rendezése alapvető fontosságú lenne, mivel az Öreg Hölgy annak idején egyértelműen a BBC-nek köszönhetően jutott el két ízben is a BL-döntőig. A csapatnak mindig is a masszivitás volt az egyik legfőbb védjegye, ám jelenleg úgy tűnik számomra, hogy az illetékesek nem fektetnek túlzottan nagy hangsúlyt a hátsó alakzat megerősítésére. Giorgio Chiellini pótlása már önmagában is igen nehéz feladat lesz, azonban Matthijs de Ligtet véleményem szerint is el kellene adni, azonban csak abban az esetben, ha a fejesek megfelelő utódot találnak helyette a piacon. 

A Juventusnál tavaly hatalmas problémát jelentett, hogy a gárda képtelen volt megőrizni az előnyt a kulcsfontosságú meccseken, ez pedig egyértelműen a védelem sarának bizonyult. Federico Gatti jó vétel, azonban még nem elég kiemelkedő labdarúgó ehhez a szinthez, míg Alex Sandro és Juan Cuadrado már nem azok, akik egykor voltak. De Ligt hiányában a Bianconerinek még jobban kell majd törekednie a csapatrész megerősítésére, e tekintetben pedig mind Gleison Bremer, mind pedig Pau Torres nagyszerű igazolás lenne, még akkor is, ha a brazil esetében úgy tűnik, hogy az Inter lesz a befutó a játékos személyes vágyai miatt. 

Paul Pogba és Ángel Di María érkezése kiváló hírnek számít, s gondoljunk csak bele, hogy ők ketten mire lennének képesek, ha még Milinković-Savićot is maguk mellett tudhatnák... Ha a Juve nem javítja fel keretét minőségi játékosokkal, nem kétséges, hogy ebben a szezonban sem tud majd igazán nagy célokért küzdeni. Megértem, hogy Max miért szeretné, ha Álvaro Morata visszatérne a keretbe, hiszen remek kapcsolatban áll a spanyollal, azonban a magam részéről úgy gondolom, hogy a Zebráknak rá kellene startolniuk Marko Arnautovićra, aki hihetetlen párost alkothatna Di Maríával. Ők ketten bárki elől képesek lennének elrejteni a labdát, s minden ellenfél eszén túl tudnának járni, hiszen az osztráknak elképesztő technikai képességei vannak" – összegzett Galeone.