Calvo: "Más olasz játékosok mellett Frattesit is figyeljük"

calvo_juve.jpgA tegnap esti Juve-Sassuolo egyik legpikánsabb témáját természetesen a hazaiak játékosa, Davide Frattesi, valamint az Öreg Hölgy iránta való érdeklődése adta, mellyel kapcsolatban a mérkőzés előtt a torinóiak pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo, valamint a Neroverdi vezérigazgatója, Giovanni Carnevali is megszólalt, előbbi szakember pedig emellett a Zebrák újonnan debütáló tehetségéről, Tommaso Barbieriről is ejtett néhány szót. 

"Tommaso a Next Gen hatodik játékosa, aki a szezon során bemutatkozhat a Juventus kezdőcsapatában, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket, mivel a projekt első négy évében emlékezetem szerint 28 futballista debütált a felnőtteknél az U23-asok közül, azonban ők összesen mindössze 80, vagy talán 82 percet kaptak, idén pedig összességében öt játékos is képes volt sokszorosan megnövelni ezt a számot, ami azt jelenti, hogy egyetlen szezon alatt jobban teljesítettünk, mint négy évad folyamán. Biztos vagyok benne, hogy ez a folyamat egy idő után rendszeressé fog válni" – szögezte le a DAZN kamerái előtt. 

"Hatalmas örömöt jelent, hogy fiatal olasz labdarúgókat nevelhetünk ki a jövő számára, ugyanis ez teljességgel megfelel a Juventus hagyományainak, melynek alapján a klub mindig adott néhány tehetséget a válogatott számára. Vezetőségünk egyértelmű célja, hogy ez a tendencia folytatódjon, s hogy újabb és újabb reménységekkel gazdagítsuk az Öreg Hölgy, valamint a nemzeti együttes történelmét. 

Úgy vélem, hogy a mai napon helytelen volna bővebben beszélni Davide Frattesiről, aki jelenleg még a Sassuolo kötelékéhez tartozik, azonban kijelenthetem, hogy ha a Bianconeri stábja nem követné nyomon az összes jól teljesítő olasz fiatalt, aki a Serie A-ban futballozik, akkor nem végeznénk jól a munkánkat. Ennek alapján egyértelmű, hogy minden olyan labdarúgót figyelemmel kísérünk, aki potenciális kiszemeltet jelenthet a Juventus számára. 

Frattesi egy kiváló játékos, aki minden bizonnyal készen áll arra, hogy egy nagy klub keretében folytassa pályafutását, ahogy azt Giovanni Carnevali is kiemelte a reggeli órákban megjelent interjújában. Jó lenne, ha az olasz tehetségek itthon maradnának, ezért pedig örülnék neki, ha a Sassuolo egyik legnagyobb erőssége a továbbiakban is a Serie A-ban csillogtathatná meg képességei legjavát, attól függetlenül, hogy ezt a Juventus, vagy egy másik alakulat szerelésében tenné-e" – összegzett Calvo. 

carnevali_sassuolo.jpgA Sassuolo vezérigazgatója, a fent említett Giovanni Carnevali ezzel párhuzamban arról értekezett, hogy egyelőre semmi konkrét nem történt a Bianconeri és Frattesi között, bár az ismert és megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano a tegnap délutáni órákban kijelentette, hogy a középpályás minden bizonnyal a fekete-fehérek egyik prioritása lesz majd a nyári mercato során. 

"Úgy vélem, hogy nem csak a Sassuolónak kell az olasz fiatalokra összpontosítaniuk, hanem a hazai topkluboknak is. Ez lehet az egyetlen helyes út, ezért pedig nagyon örülök neki, hogy a Juventus ma a kezdőcsapatába nevezte Tommaso Barbierit. Davide Frattesinek minden bizonnyal nem lesz könnyű dolga a nyáron, ugyanis nagy figyelem övezi őt, s rengeteg klub áhítozik rá. Jelenleg korai lenne arról beszélni, hogy az Öreg Hölgynek, vagy bármely más gárdának milyen esélyei lehetnek középpályásunk megszerzésére, ám annyit leszögezhetek, hogy egyelőre nem történt semmi konkrét előrelépés" – fogalmazott a DAZN kérdésére.