Antonelli: "Carlos Augusto készen áll arra, hogy a Juvéban játsszon"

carlos_augusto2.jpgA jelenleg is tartó átigazolási szezon során rendre felmerül az Öreg Hölgynél a brazil származású fiatal jobb hátvéd, Carlos Augusto leigazolása. Ennek apropójából a TuttoJuve egy exkluzív interjú keretében megkereste Filippo Antonellit, aki elfogadta a megkeresést, és részletesen elmondta a brazil 2020-as Monzához való átigazolásának részleteit, amit akkoriban Adriano Gallianival egyetértésben ő hajtott végre. Az azóta már Venezia FC sportigazgatói székében tevékenykedő sportszakember szavait az alábbiakban közöljük.

Ön felfedezett és Európába hozott egy olyan kiemelkedő tehetséget, mint amilyen Carlos Augusto. Mesélne néhány részletet a Corinthianstól való megvásárlásának körülményeiről?

„Az üzlet még a Covid-korszakra nyúlik vissza, a bajnokság éppen akkor állt le, én pedig sokat dolgoztam otthonról, hogy új játékosokat találjak, és igazoljak le a Monza számára. Akkoriban a Roma is követte őt, azonban mivel a játékos nem rendelkezett EU-s útlevéllel, így nem volt lehetőségük arra, hogy megszerezzék a fiatal brazil védőt, pedig Carlos ez idő tájt már elkezdte a papírmunkát az olasz útlevél megszerzésének érdekében. Beszéltem róla Gallianival, ezt követően pedig az ügynökével együtt találkoztam vele is, és nagyon jó benyomást tett rám. A Corinthiansszal való tárgyalások sokáig tartottak, azonban a hosszas egyeztetéseket követően sikerült egy igen jelentős üzletet megkötnünk.”

Milyen poszton a leghasznosabb? Jobbhátvédként egy négyfős védelemben, vagy olyan rendszerben, ahol ő lehet az ötödik középpályás?

"Funkcionális játékosként lehet rá tekinteni, így aztán a többi már az edző elképzeléseitől függ. A támadó képességei átlagon felüliek, ezért látom őt hátvédszerep mellett akár ötödik középpályásként is használhatónak. Carlos könyörtelen a kapu közelében, rendkívüli fizikai erővel rendelkezik, és pont emiatt gondolom úgy, hogy bármelyik poszton játszhat. A Corinthians egyik korábbi edzőjének valamely nyilatkozatát nemrégiben olvastam, és ebben ő Carlost úgy jellemezte, mint az egyik legjobb európai stílusú brazil védő, aki az akkori csapatában szerepelt.”

Személyében is ilyen? Inkább európai mentalitású, mintsem brazil?

"Ő egy profi srác, ambiciózus, és a csúcsra akar jutni. Őszintén szólva nem lep meg egyáltalán a legutóbbi teljesítménye, hiszen kijelenthető, hogy Carlos nem okozott csalódást, és az elmúlt szezonban a legjobbak közé tartozott.”

Készen áll arra, hogy szintet lépve akár a Juventusban játsszon? Elképzelhető, hogy jól teljesítene a Bianconeriben?

"Nem tudom, mit tartogat számára a jövő, de a Juventus egy topklub, ő pedig megérdemel egy ilyen nagy csapatot, egyszóval igen."

Emlékszik arra, hogy a Juventus, vagy annak valamelyik menedzsere érdeklődött volna Carlos iránt a múltban?

"A Juve vezetőivel mindig is remek volt a kapcsolatunk, ezt bizonyítja is néhány korábbi üzlet, amit a múltban közösen megkötöttünk. Tudomásom szerint folyamatosan figyelemmel követték azokban az években, amikor Monzánál dolgoztam.”

 Hogyan zajlottak a tárgyalások Rovelláról tavaly?

"Rovella mindig is fontos célpont volt a Monza számára, de abban az időszakban komolyabban fókuszba helyeztük az U23-as, illetve a Next Gen tehetségeit. Mindig volt igény arra, hogy figyelemmel kövessük őket, értve ezalatt sok olyan tehetséget, mint Fagioli vagy Ranocchia, de említhetem például Motát is, akit szintén megvettünk” – zárta mondandóját Antonelli.