Adani: "Paredes érkezése sok gondot megoldana"

leandro-paredes-83.jpgAz egykori olasz védő, és ismert megmondóember, Daniele "Lele" Adani a minap hosszabban beszélt a Juventusszal kapcsolatos aktuális kérdésekről és témákról, melynek során leszögezte, hogy véleménye szerint a csapat jövőre ismét a csúcsra érhet majd Paul Pogba megszerzésének köszönhetően, emellett pedig szót ejtett Max Allegri stílusáról, valamint arról is, hogy Leandro Paredes vajon sikeres lenne-e a Zebrák kötelékében. 

"Minden egyes nap igyekszem tanulmányozni a következő bajnoki idényre vonatkozó kilátásokat, ideértve az egyes csapatok keretének változásait, vagy a klubokat körülvevő atmoszférát, s minden alkalommal le kell vonnom azt a következtetést, hogy az előttünk álló szezon minden tekintetben páratlan évadnak fog bizonyulni. Hogy miért? Nos, elég csak az alapvető körülményeket nézni: a feszített tempójú felkészülés, az augusztus 13-án rajtoló Serie A, a világbajnokság miatti kényszerszünet, az ezt követő folytatás, a kupasorozatok, melyekben minden eddiginél több olasz együttes indulhat majd, valamint a Scudettóért folytatott harc..." – fogalmazott Adani a Libero munkatársának. 

"Ezen tényezők természetesen egyenként is különlegessé tennék a szezont, hát még együtt. A különféle alakulatok életét azonban számos dolog akadályozhatja, vagy nehezítheti, ezért pedig egyetlen szempontból sem beszélhetünk lefutott versenyekről, sem a bajnoki aranyért, sem az európai szereplésért, sem a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelmet illetően. Nézzük csak Paul Pogba helyzetét, aki csak most tért vissza a Juventushoz, s máris lesérült, ami miatt valószínűleg meg is kell majd műteni. Ennek dacára biztos vagyok benne, hogy a francia újra formába fog lendülni, legkésőbb a világbajnokság idejére, az Öreg Hölgy pedig 2023-ban ismét feljuthat a csúcsra segítségének köszönhetően. 

A Bianconeri egy rossz idényt tudhat maga mögött, mivel annak ellenére, hogy a klub egy rendkívül erős csapatot tudhatott magáénak, játékuk sosem volt igazán megfelelő, hiszen sosem volt igazi, jól körülhatárolható karakterük, valamint testre szabott felfogásuk. A gond elsősorban a középpályán keresendő, Leandro Paredes érkezése pedig számos gondot megoldhatna, annak ellenére, hogy sokan igencsak alábecsülik a futballistát. Olaszországban kolosszális vakság uralkodik az egyes labdarúgók megítélését illetően, amit az is mutat, hogy sokan középszerű játékosnak vélik az argentint, holott az Empoliban és a Romában is remek teljesítményt nyújtott, Roberto Mancini alatt a Zenithez került, majd végül a PSG-ben kötött ki, klubcsapatai mellett pedig a válogatottban is fontos láncszemnek, hovatovább alapembernek számít. 

Úgy vélem, hogy Paredes minden középpályás produkcióját képes lenne felhúzni, azonban önmagában ez sem segítene azon, hogy a Juventusnál igen nagy ötletdeficit áll fenn a futballal kapcsolatos elképzeléseket illetően. A csapat nem tud megfelelően alkalmazkodni a labdarúgás megváltozott körülményeihez, holott a tiszta képességek helyett újabban már az intuíción, a terveken, valamint a befektetett munkán van a hangsúly. Vegyük például az AC Milant, akik legnagyobb sztárjuk, Zlatan elvesztését követően olyan szervezett játékkal, valamint újszerű taktikai megoldásokkal hódították el a Scudettót, melyek teljesen egyedülállók voltak a Serie A mezőnyében, s totálisan hiányoztak a három legerősebb gárda, vagyis az Inter, a Juve, illetve a Napoli eszköztárából is" – összegzett a szakértő.